Sport

2012.08.24. 19:29

DVTK vs. Siófok - Újabb siker hazai pályán?

Miskolc - Szombaton 20.45-től az FGSZ Siófok a DVTK vendége az NB I 5. fordulójában.

Miskolc - Szombaton 20.45-től az FGSZ Siófok a DVTK vendége az NB I 5. fordulójában.A héten két olyan fontos történés is volt a piros-fehérek háza táján, amelyről kikértük Sisa Tibornak, a diósgyőriek vezetőedzőjének a véleményét. Kezdtük azzal, hogy a DVTK és a Videoton FC egyezségre jutott a brazil védő, Jeff Silva ügyében, melynek értelmében a dél-amerikai futballista fél évet kölcsönben az Andrássy úton tölt. A labdarúgó korábban próbajátékon vett részt Miskolcon, majd visszatért anyaegyesületéhez, várta, milyen eredménnyel zárulnak az egyeztetések.

– Ha leszámítjuk az ezt megelőző rövidke időt, akkor a tény az, hogy Jeff mindössze két napja van nálunk – mondta lapunknak pénteken Sisa Tibor. – Egyelőre az ismerkedési fázisban tart, barátkozik a környezettel, még a társak neveit is meg kell tanulnia. Bal oldali védő posztra igazoltuk, hiszen innen ment el Bernardo Frizoni, márpedig azt szerettük volna, ha a versenyhelyzet ezen a poszton is megmarad. Technikás focista, akitől azt reméljük, hogy ha lehetőséget kap, akkor a védőfeladatai ellátása mellett a támadásokat is hatékonyan segíteni fogja.

Külső szemlélőnek azonban az is feltűnik, hogy talán még egy támadó elférne a DVTK-ban...

– Augusztus 31-ig tart az átigazolási időszak és elfogadnám, ha egy csatárt még meg tudnánk szerezni – tette hozzá Sisa Tibor.

Ezt írták ki, így ekkor

A másik heti változásnak a Diósgyőr inkább csak alanya volt, ugyanis a szövetségben a szombaton 18.30-ra kiírt mérkőzést 20.45-re tolták.

– Ezt írták ki nekünk, ekkor kell a lehető legtöbbet kihoznunk magunkból – válaszolta röviden a felvetésre a piros-fehérek vezetőedzője.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a késői kezdés természetesen mást kíván a labdarúgóktól, elsősorban étkezés terén. Mindenesetre furcsa, hogy az előző szombaton a DVTK és a Haladás tudott délután két órától focizni, pedig akkor is meleg volt, most pedig senki sem...

[poll id="190"]

De visszatérve a soron következő erőpróbára: a siófokiak eddig csupán egy pontot szereztek...

– Az elmúlt szezonban csak két hellyel végeztek hátrébb, mint a Diósgyőr... – jegyezte meg Sisa Tibor. – Azóta a keretük nem sokat változott, értem ezalatt azt, hogy kifejezetten azon posztokra szereztek embereket, ahol távozóik voltak. Az előző fordulóban a Győrrel játszottak, és nagyon szoros mérkőzést vívtak, éppen ezért lebecsülni nagy hiba lenne őket, főleg azért, mert óriási szükségük van a pontokra. Magunkkal kapcsolatban azt tudom mondani: folyamatosan lépegetünk előre, nagyon bízom a játékosaimban, hogy ezt folytatni tudják ezen a hétvégén is. Fontos, hogy az elejétől a végéig küzdjön mindenki azért, hogy a végén miénk legyen a győzelem.

ÉM-MI


A csapatról

Amint azt a DVTK vezetőedzője elmondta: Rakovic sérült, Takács P. a műtéte utáni rehabilitációt végzi, Sekour sincs százszázalékos állapotban, míg Tisza több tréninget is kihagyott a héten betegség miatt. Ennek függvényében az alábbi tizenegy futhat ki a Siófok ellen: Rybansky – Vági, Gál, Hanek, Gohér – Gosztonyi, Abdouraman, Elek, Luque – Seydi, Bacsa.


Szombaton este 20.45-től a tabella utolsó helyén álló Siófokot fogadja az 5. helyezett Diósgyőri VTK labdarúgócsapata az NB I 5. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on. Ön mit tippel a meccsre?

Budapest, Miskolc - Az MLSZ Versenybizottsága az OTP Bank Liga hétvégi fordulója kapcsán három mérkőzés kezdési időpontját módosította.

Július 30-án próbajátékra érkezett Diósgyőrbe a Videoton FC brazil védője, Jeff Silva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!