Sport

2012.07.06. 13:02

Véradás Zalaegerszegen is Rakaczki Bencéért

Megmozdult az ország Rakaczki Bence mielőbbi felépüléséért, ezúttal a zalaegerszegi labdarúgó klub intézett felhívást a nemes cél érdekében.

Megmozdult az ország Rakaczki Bence mielőbbi felépüléséért, ezúttal a zalaegerszegi labdarúgó klub intézett felhívást a nemes cél érdekében.

Mint arról a Borsod Online elsőként beszámolt: súlyos betegséget diagnosztizáltak a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának játékosánál, a 19 esztendős Rakaczki Bencénél. A piros-fehér együttes saját nevelésű játékosáról hétfőn kiderült – miután családja a médián keresztül a szurkolókhoz fordult segítségéért –, hogy leukémiában szenved (a vérképző rendszer rosszindulatú megbetegedése). A gyógyulásához a 0 RH pozitív vércsoportú sportembernek vérre lenne szüksége, és azokat, akik segíteni tudnak/akarnak a fiatal kapusnak, arra kérik, hogy a miskolci Semmelweis Kórháznál (Bottyán u. 3) található Miskolci Vérellátó Állomáson jelentkezzenek szerdánként 9 és 18 óra között. Akik Rakaczki Bence gyógyulásáért tenni tudnak, elmúltak 18 évesek, és egészséges emberek, azok a TAJ kártyájukkal jelentkezzenek, és a véradáskor közöljék, hogy azt úgynevezett irányított véradás formájában, a DVTK játékosának szánják.

Zalaegerszegen is

Az idén az első osztályból kiesett ZTE FC a hivatalos honlapján kér segítséget az önkéntes véradóktól:

"Klubunk is úgy gondolta, mindenképpen segítenünk kell Bencének, ezért a Vöröskereszt helyi szervezetével együtt irányított véradást szervezünk!

Aki Bencének vagy más embertársainknak segíteni tud és akar, az a Zalaegerszeg, Zárda út 4. alatti klimatizált véradóban a következő időpontokban teheti meg:

- július 23. hétfő, 8-15 óra

- július 24. kedd, 8-17 óra

- július 25. szerda, 8-15 óra

- július 26. csütörtök, 8-19 óra

- július 27. péntek, 8-12 óra

Bencének 0 Rh+ a vércsoportja, ezért elsősorban az ilyen típusú vérrel rendelkezőket várják, de természetesen mindenkit szívesen fogadnak, aki segíteni akar.

A ZTE FC a heti véradóknak az első bajnoki mérkőzésre térítésmentes belépőjegyet ad!" - olvasható a ztefc.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!