Sport

2012.07.07. 16:16

Van Gaal az új holland futballkapitány

Hága, 2012. július 6., péntek (MTI/AFP/AP) - Louis van Gaalt nevezték ki pénteken a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányává.

Hága, 2012. július 6., péntek (MTI/AFP/AP) - Louis van Gaalt nevezték ki pénteken a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányává.

A holland sportági szövetség közlése szerint az új tréner augusztus 1-jétől a 2014-es brazíliai világbajnokság végéig irányítja majd a nemzeti együttest.

Elődje, Bert van Marwijk múlt csütörtökön mondott le posztjáról a sikertelen Európa-bajnoki szereplés nyomán. A szeptemberben kezdődő világbajnoki selejtezősorozatban a magyarokkal azonos csoportban szereplő holland együttes - nagy meglepetésre - mindhárom csoportmérkőzésén kikapott a lengyel-ukrán közös rendezésű kontinensviadalon, így vb-ezüstérmesként pont nélkül búcsúzott a tornától.

A 60 éves Louis van Gaal az Ajax Amsterdam edzőjeként 1995-ben Bajnokok Ligáját nyert. Később állt az FC Barcelona alkalmazásában kétszer is, közte 2000-ben és 2001-ben a holland válogatottat is irányította. A nemzeti csapat éléről azért távozott, mert nem sikerült kijuttatnia a 2002-es világbajnokságra. Második barcelonai időszakát követően az AZ Alkmaarnál, majd a Bayern Münchennél dolgozott.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!