Sport

2012.07.01. 12:52

Talmácsi Gábor a 16. helyről indul

Az aragoni pálya immár második alkalommal ad otthont a Superbike világbajnokság versenyének, mely Talmácsi Gábor számára sem ismeretlen, hiszen 2010-ben a MotoGP sorozat Moto2-es kategóriájában már emlékezetes futamot teljesített.

Az aragoni pálya immár második alkalommal ad otthont a Superbike világbajnokság versenyének, mely Talmácsi Gábor számára sem ismeretlen, hiszen 2010-ben a MotoGP sorozat Moto2-es kategóriájában már emlékezetes futamot teljesített. A két évvel ezelőtti szezonban itt sikerült dobogóra állnia, így szép emlékek kötik ehhez a pályához. Az edzések minden egyes percét kemény munkával tölti a Prorace csapat és Gábor is. Talmácsinak a délelőtti szabadedzésen sikerült gyorsulnia, majd az időmérőn még további 6 tizedet javított. Az utolsó boxkiállás után komoly forgalom volt a pályán, de Talmácsi jól időzített és a tréning legvégén megfutotta a leggyorsabb körét, mely a 16. rajtkockát eredményezte számára. Az időmérőt Cluzel nyerte, Morals és Sofuoglu előtt.

Talmácsi Gábor értékelése

A kvalifikáció sajnos nem úgy jött össze, mint ahogy szerettük volna, de tudjuk, hogy mi lehet a megoldás, éppen ezért nagyon pozitívan állok a holnapi verseny elé. Az utolsó boxkiállás után óriási volt a forgalom a pályán, így csak egy gyors kört tudtam megtenni, viszont sikerült javítanom, aminek nagyon örülök. Továbbra is lépésről lépésre haladunk, de még vannak problémák, melyek kiküszöbölésén folyamatosan dolgozunk. Jelenleg is vizsgáljuk például, hogy mi okozhatja, hogy nem megfelelő az első gumi tapadása, ami miatt nehezen fordult a motor, illetve a motor áttételezése sem az igazi még, így holnap a warm upon ki fogunk próbálni egy másikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!