Sport

2012.07.25. 13:26

Magyar Nagydíj - Kiss Pál Tamás a dobogót célozza meg Mogyoródon

Budapest, 2012. július 25., szerda (MTI) - Kiss Pál Tamás dobogós helyezést szeretne elérni a GP3-as gyorsasági autóssorozat hétvégi, mogyoródi állomásán.

Budapest, 2012. július 25., szerda (MTI) - Kiss Pál Tamás dobogós helyezést szeretne elérni a GP3-as gyorsasági autóssorozat hétvégi, mogyoródi állomásán.

A magyar versenyző második évét tölti a Forma-1 egyik előszobájának számító és annak európai betétsorozataként futó GP3-as szériában, ahol az idei esztendőt csapatváltást követően az angol Atech CRS GP színeiben kezdte meg. Jelenleg 11. helyen áll az összetett pontversenyben, az istálló 37 pontjából 36-ot ő gyűjtött.

"Tamással három éve dolgozunk együtt, s már a legelején láttam, hogy sikeres versenyző lesz" - fogalmazott a szerdai, budapesti sajtótájékoztatón David Hayle, az Atech CRS GP csapatfőnöke, aki hozzátette, hogy a magyar pilótára húzóemberként számítanak. "Ő szerezte csapatunk első dobogós helyezését Monacóban. Ezt sosem fogjuk elfelejteni neki, és reméljük, hogy még számos hasonló szép sikert érhetünk el együtt a jövőben. Bízom abban, hogy itthon fantasztikus versenye lesz a hétvégén."

"Hazai közönség előtt szeretnék a dobogóra állni. Ha ez sikerülne, majd esetleg még egyszer meg tudnám ismételni a következő versenyek valamelyikén, akkor az idény végén az első ötben végezhetnék" – fogalmazta meg céljait a 21 éves pilóta.

Kiss Pál Tamás azt is elárulta, szeret esőben versenyezni:

"Örülnék, ha a hétvégén esne az eső, mert ilyen körülmények között Silverstone-ban is jól ment a versenyezés, s csak a végén maradtam le egy jobb helyezésről. Ha sütni fog a nap, nehezebb dolgom lesz."

A miskolci születésű autóversenyző a múlt heti, hockenheimi futam után autója alulkormányozottságára és a kellő végsebesség hiányára panaszkodott. Amint azt az MTI érdeklődésére elmondta, emiatt turbót cserélnek, a motort pedig gyorsrevízió alá vetik, míg kisebb módosításokról majd csak az első szabadedzés után döntenek

A Forma-1-es Magyar Nagydíj keretében GP3-as futamra szombaton 17:20-tól és vasárnap 9:25-től kerül sor a Hungaroringen.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!