Sport

2012.07.25. 14:56

Harcra kész a DVTK kapusa

Ribánszki László minél előrébb szeretne végezni a Diósgyőrrel a bajnokságban.

Ribánszki László minél előrébb szeretne végezni a Diósgyőrrel a bajnokságban.A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgó klub új hálóőre, Ribánszki László június 25-e és július 3-a között volt próbajátékon Diósgyőrben, majd 4-én 2+1 évre aláírt a csapathoz. A 27 éves kapuvédő, a július 17-i, Gyirmót FC elleni felkészülési mérkőzésen (2-2) húzódott meg, még az első félidőben, azonban hétfőtől újra részt tudott venni a piros-fehérek edzésein, és készen áll az új szezonra.

- A húzódásom rendbe jött, és már a hét elejétől kezdve újra teljes értékű munkát végeztem a csapatnál – mondta a DVTK hálóőre.

Szimpatikus klub

- Hosszú ideje figyelem a Diósgyőr szereplését, és számomra mindig is szimpatikusak voltak, ezért is választottam ezt a csapatot. Nagyon sok pozitívumot láttam itt, a szurkolói légkör fogott meg a legjobban, hiszen egy csapat mérkőzésein az a fontos, hogy tele legyen a stadion – beszélt Diósgyőrbe igazolásáról Ribánszki László.

A DVTK pénteken kezdi meg szereplését a labdarúgó NB I-ben, 19 órától az Újpestet fogadják hazai pályán a nyitófordulóban.

- Egy idénynyitó mindig is nehéz mérkőzésnek számít, hiszen a legváratlanabb eredmény is születhet ilyenkor. Fontos, hogy a nyitómérkőzésünket megnyerjük, mert ez a következő fordulókra jó alapot teremtene. Természetesen az Újpest ellen odatesszük magunkat, és a lehető legjobb eredmény elérésére fogunk törekedni – beszélt szezonbeli első bajnokijukról a kapuvédő.

Az edzőtől függ

Felépülése után, akár Ribánszki László nevével is kezdődhet a DVTK kezdőcsapatának névsora a pénteki mérkőzésen.

- Még nincs konkrétum azzal kapcsolatban, hogy ki fog védeni az Újpest ellen. Lehetséges, hogy én leszek a kezdő, de természetesen ez az edző döntésétől függ majd.

A Diósgyőr kapuvédője beszélt az idénybeli esélyeikről is, és bízik csapata jó bajnoki szereplésében.

- Az első néhány mérkőzésünk után már körvonalazódni fog, hogy reálisan milyen célért küzdhetünk majd a bajnokságban. Természetesen minél előkelőbb helyen szeretnénk végezni majd a tabellán – mondta Ribánszki László.

ÉM-MAL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!