Sport

2012.07.22. 20:51

Evezős ob - Haller Ákos ismét országos bajnok

Budapest/Szeged, 2012. július 22., vasárnap (MTI) - A kétpárban korábban kétszeres világbajnok, már visszavonult Haller Ákos a Budapesti Evezős Egyesület négypárevezős csapatát erősítve ismét aranyérmet szerzett az evezősök 113. országos bajnokságának vasárnapi zárónapján, a Szeged melletti Maty-éri pályán.

Budapest/Szeged, 2012. július 22., vasárnap (MTI) - A kétpárban korábban kétszeres világbajnok, már visszavonult Haller Ákos a Budapesti Evezős Egyesület négypárevezős csapatát erősítve ismét aranyérmet szerzett az evezősök 113. országos bajnokságának vasárnapi zárónapján, a Szeged melletti Maty-éri pályán.Haller Pétervári-Molnár Bendegúzzal, Papp Gergellyel és Elekes Szilveszterrel diadalmaskodott. A nők hasonló számában a váci kvartett, Vácy Emese, Bácskai Dominika, Kurdi Laura és Szabó Katalin ért elsőként a célba. Férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesben a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub versenyzői, Révész Péter és Révész Zoltán állhattak a dobogó legmagasabb fokára, női könnyűsúlyú kétpárevezősben a csepeli Hajdú Zsuzsanna, Kabódi Erzsébet kettős nyert (Hajdú összesen öt aranyéremmel térhetett haza az ob-ról), a férfiak ugyanezen számában pedig a váci Galambos Péter, Csiszár Péter kettős bizonyult a leggyorsabbnak. 

A zárószámban, a nyolcasoknál a Danubius Nemzeti Hajós Egylet női és a Tisza Evezős Egylet férfi együttese győzedelmeskedett. Az ob összetett pontversenyét a Csepel Evezős Klub nyerte, a legeredményesebb vidéki egyesület pedig a Vác Városi Evezős Club lett. A csütörtökön kezdődött országos bajnokságra 27 klub több mint ezer evezőse nevezett, és a különböző korosztályokban 104 versenyszámban hirdettek bajnokot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!