Sport

2012.06.27. 13:56

Tornagyőztes lett Isztambulban az U16-os válogatott

Kosárlabda - Nemzetközi tornán diadalmaskodott veretlenül a múlt hét végén miskolci A-csoportos Európa-bajnoki döntőre készülő magyar U16-os leány kosárlabda válogatott Törökországban.

Kosárlabda - Nemzetközi tornán diadalmaskodott veretlenül a múlt hét végén miskolci A-csoportos Európa-bajnoki döntőre készülő magyar U16-os leány kosárlabda válogatott Törökországban. Az Isztambul ázsiai oldalán megrendezett eseményen a szintén A csoportos Törökország és Hollandia mellett Bulgária vett részt.

Az eredmények:

Június 22. (péntek)

 Hollandia - Magyarország 49-73 (9-21, 17-21, 13-15, 10-16)

Magyarország: Dobos (23), Horváth (16/6), Dubei (5), Farkas (4), Weber (2). Csere: Tóth (12), Kaposi (5), Aho (2), Kuttor (2), Weninger (2), Beneda (-). Szövetségi edző: Kovács Andrea.

Kovács Andrea: - Az első negyed után kiderült, hogy a holland válogatott a torna első mérkőzésén nem tudja a magyar válogatott teljesítményét felülmúlni. A további három negyedben mindenki lehetőséghez jutott az egyre jobban játszó holland csapat ellen. A lányok az egész mérkőzésen lendületesen játszottak, jó megoldásokkal fejezve be támadásaikat. Védekezésben csapatként előreléptünk az előző mérkőzésekhez képest, de két ember kapcsolatában több hiba akadt a hollandok jól végrehajtott kettő-kettő elleni játékában.

A nap másik mérkőzésen: Törökország - Bulgária 68-60


Június 23. (szombat)

Törökország - Magyarország 61-66 (10-22, 15-12, 18-8, 18-24)

Magyarország: Dubei (18/3), Horváth (10), Dobos (8), Farkas (6), Kaposi (-). Csere: Weber (10), Aho (8),Tóth (6), Weninger (-), Kuttor (-). Szövetségi edző: Kovács Andrea.

Kovács Andrea: - Szoros mérkőzésen sikerült legyőzni a jó szerkezetű török válogatottat. Kivételesen nehéz feladat volt a kiemelkedő fizikummal rendelkező magas emberek és Melis Gülcan semlegesítése. A 3. negyedben védekezésben és reakció gyorsaságban lelassultak a lányok, ami a támadójátékot is bizonytalanná tette, de két fontos középtávoli dobás átlendítette a csapatot a nehézségeken. A törökök eredményesebb játékának időszakában is volt tartása a csapatunknak. A tornán látottak alapján, ellenfelünk még erősítheti játékosállományát, így az Európa-bajnokságon ennél jóval keményebb küzdelemre számítunk.

A nap másik mérkőzésén: Bulgária - Hollandia 57-53


Június 24. ( vasárnap)

Magyarország - Bulgária 79-74 (26-18, 28-19, 15-16, 10-21)

Magyarország: Dobos (12), Horváth (10/3), Dubei (8), Farkas (8), Weber (6). Csere: Weninger (10), Kaposi (9), Tóth (7), Kuttor (5), Aho (4), Beneda (-). Szövetségi edző: Kovács Andrea.

Kovács Andrea: - Az első félidőben a fáradtság okozta hibák ellenére is több könnyű kosárral sikerült biztos előnyt szerezni a kevesebb magas emberrel rendelkező bolgár válogatott ellen. Csapatunkban korán pályára kerültek és bizonyíthattak az eddig kevesebb lehetőséghez jutó játékosok. Az első félidőben szerzett előny elég volt a körbeverések miatt is szükséges győzelem megszerzéséhez.

A nap másik mérkőzésén: Törökország - Hollandia 53-60


 A torna végeredménye

1. Magyarország

2. Hollandia

3. Törökország

4. Bulgária

A torna legértékesebb játékosa (MVP) játékosa Horváth Bernadett lett. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!