Sport

2012.06.14. 10:06

Salakmotor GP Kvalifikáció: Hajrá Magyarok!

Miskolc - Négy magyar versenyző képviseli hazánkat a június 16-ai, szombaton kezdődő miskolci salakmotoros Grand Prix kvalifikáción.

Miskolc - Négy magyar versenyző képviseli hazánkat a június 16-ai, szombaton kezdődő miskolci salakmotoros Grand Prix kvalifikáción.

Tabaka József a dobogó-közeli helyezést és ezzel a továbbjutást tűzte ki célul maga elé, de reméli, hogy a többi magyar versenyző is eredményes lesz. "A két plusz magyar versenyző indulásával úgy gondolom erősebb lett a mezőny, hiszen mind a négy magyar jól ismeri a miskolci pályát." - nyilatkozta Tabaka a speedway.hu megkeresésére. "Az én célom szombaton az, hogy mindenféleképpen dobogó közeli helyen tudjak végezni és továbbjussak. Nagyon szurkolok persze a többi magyar fiúnak is, remélem mind a négyen továbbjutunk! Az elkövetkező napokban a motorjaimat állítom be, lesz még egy edzésem Debrecenben, és persze pénteken Miskolcon is."

Magosi Norbert is tovább szeretne jutni a kvalifikációról, és egy jó versenyt vár június 16.-án. "Nagyon örülök, hogy négyen is starthoz állhatunk szombaton a Grand Prix Kvalifikáción, remélem sok néző látogat ki a miskolci pályára, mi pedig eredményes motorozással köszönhetjük nekik ezt meg. Egyértelműen a továbbjutás a célom szombaton, felkerestem egy profi tunert, aki rendberakta az egyik motoromat, úgyhogy remélem a technikával sem lesz gond."

Nagyon örülnek

Szatmári László bizonyítani szeretne a miskolci közönség, és maga előtt is, hogy kevés idei versenyének dacára is el tudja érni a továbbjutást. "Nagyon örülök a lehetőségnek, hogy bizonyíthatok a Grand Prix Kvalifikáción. Amennyire lehet felkészülök a versenyre, mind fejben, mind technikailag. A legnagyobb baj az, hogy csak öt verserny van a hátam mögött idén, pedig már június van, és így bárki ellenfél lehet a pályán, még olyan is, aki papírforma szerint gyengébb. Ez egy nagyon kemény verseny lesz számomra, de megpróbáloma legtöbbet kihozni magamból."

Az ifjú tehetséget Benkő Rolandot meglepetésként érte, hogy a főversenyzők között indulhat szombaton, de mindent megtesz, hogy jó eredményt érjen el. "Úgy gondolom, technikailag nagyon jól felkészültem a szombati versenyre, kiválóak a motorjaim. A megfelelő beállításokat megtalálni idén nem olyan könnyű a miskolci pályára, mert a talaja minden versenyen változik egy kicsit, de mindent megteszünk azért, hogy jó helyen végezzek. Nem lesz egyszerű, hiszen egy nagyon erős mezőnyről beszélünk, de nagyon szeretnék továbbjutni".

BOON/speedway.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!