Sport

2012.06.02. 11:31

Rögtön defekttel kezdődött

Az első nap után az abszolút értékelés hatodik helyén áll Kazár Miklós és Ferencz Ramón az idei országos rallybajnokság második futamán.

Az első nap után az abszolút értékelés hatodik helyén áll Kazár Miklós és Ferencz Ramón az idei országos rallybajnokság második futamán.

A 46. Drávanet Mecsek Rally egy belvárosi szlalompályán kezdődött, de a magyar hagyományok szerint a prológ eredménye nem számított bele az értékelésbe. A párosoknak az éles küzdelem este 10 órakor indult, sötétedés után, enyhén vizes aszfalton két gyorsasági várt a mezőnyre. A Maxiummun Racing Team kettőse egy defekt miatt hátrányba került, de a második szakaszon már abszolút harmadik időt autóztak.

- A felni csillagos ötöst érdemel, én pedig egy kettes alá osztályzatot. Vezetői hiba miatt kaptunk defektet, amiért súlyos másodpercekkel fizettünk – osztotta meg tapasztalatait a pécsi szervizparkban Kazár Miklós. – Sajnos a pályabejárás alatt nem írtam föl egy követ, ezen pedig rajtavesztettünk. A felnit viszont nyugodtan vissza lehet tenni, egyáltalán nem sérült, pedig több mint a pálya felét sérült gumival tettük meg. A második gyors már teljesen rendben volt, élveztük a versenyzést. Sejtettem, hogy a sötétben nem lesz eseménytelen a száguldás. Túléltük, ez a lényeg. Szombaton még hat rendkívül hosszú szakasz vár ránk, egyáltalán nincs lefutva semmi. A realitás most azt mutatja, hogy a harmadik helyet célozhatjuk meg, de a rally bárki számára tartogathat meglepetéseket.

Ferencz Ramón szerint a defektet leszámítva minden rendben volt a két pénteki szakaszon. Az első két egység ugyan kissé ellépett a többiektől, de a verseny nagy része még hátravan, így szombaton bármi megtörténhet.

- Elég sokáig tanakodtunk a gumiválasztáson – tette hozzá a navigátor. – Nem döntöttünk rosszul, de sajnos a defekt sokat rontott a teljesítményünkön. A második gyorson elért abszolút harmadik idő azonban jelzi, hogy aszfalton is számolni kell velünk. Nem volt rossz sötétben, de nappal szerintem még jobbak leszünk. Szeretnénk minél feljebb zárkózni az élmezőnyben, és az utolsó szakasz pedig a plusz pontok miatt ismét fontos lesz. Most nem az előnyünket kell megőrizni, hanem a hátrányt kell ledolgozni. Ez is szép, és teljesíthető feladat.


A 46. Drávanet Mecsek Rally pénteki (nem hivatalos) végeredménye

1. Turán Frigyes, Zsíros Gábor (Ford Fiesta S2000) 17:16,5

2. Herczig Norbert, Barcigal Igor (Skoda Fabia S2000) +2,5

3. Hadik András, Kertész Krisztián (Subaru Imrpeza) +18,3

4. Botka Dávid, Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX. R4) +28,2

5. Elek István, Földi Nikolett (Mitsubishi Lancer EVO IX.) +37.4

6. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Mitsubishi Lnacer EVO IX.) +43.9


A 46. Drávanet Mecsek Rally szombati programja

GY3 – Hetvehely – Nyárásvölgy 11.33

GY4 – Orfű – Árpádtető, 12.31

GY5 – Alsómocsolád – Mecsekpölöske 13.54

GY6 – Hetvehely – Nyárásvölgy 16.22

GY7 – Orfű – Árpádtető, 17.20

GY8 – Alsómocsolád – Mecsekpölöske 18.43

Céldobogó – Pécs, Széchenyi Tér, 19.58

Az ORB mezőnye előtt másfél órával a Historic Eb autói után rajtolnak a Mecsek pályáin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!