Sport

2012.06.12. 19:59

Ötven csapatot megelőztek, egyet nem

Miskolc - Az MVSI Aprómacik U11-es leány kosárlabdacsapata ezüstérmet szerzett az országos döntőben.

Miskolc - Az MVSI Aprómacik U11-es leány kosárlabdacsapata ezüstérmet szerzett az országos döntőben.Az előző hét végén Budapesten, a Vasas Pasarét úti sportcentrumában rendezték meg a kenguru országos jamboreet, az U11-es leány kosárlabda országos döntőt, ahová a sorozatban elindult 52 együttesből, a regionális csatározások után, a 14 legjobb csapat jutott be. A mezőny tagja volt a Miskolci Városi Sportiskola Aprómacik nevet viselő együttese is, akik titkon a négy közé kerülést szerették volna elérni. Ez sikerült is nekik, de nem álltak meg itt, egészen a döntőig meneteletek. Az első napon a két csoportselejtezőjüket sikerrel vették, majd a második napon előbb kiharcolták a négy közé kerülést, aztán az esti meccsen, az elődöntőben is nyerni tudtak. A vasárnapi fináléban a favorit Vasas ellen meccseltek az aranyért, de ahogy a többi együttesnek, így az Aprómaciknak sem volt esélyük ellenük (a Vasas sorrendben a következő különbségű győzelmekkel nyert addig: 75 pont, 136 pont, 87 pont, 45 pont).

– A csoportban a nyitómeccs előtt azt gondoltuk, hogy a Debrecen ellen egy viszonylag könnyebb mérkőzés elé nézünk, és bár a lányok nagyon hullámzó játékot nyújtottak, ennek ellenére azért elég egyértelmű volt, hogy jobbak vagyunk – mondta Stefánné Hegedűs Zsuzsa az Aprómacik edzője. – A második meccsről tudtuk, hogy éles lesz, és itt már nem fér bele, hasonló, mint az első mérkőzésen, a játékkal nem is volt gond, azzal viszont igen, hogy a Török Flóris elleni találkozón a két játékvezető, két, egymástól nagyon eltérő felfogásban vezette a mérkőzést. De ennek ellenére itt is sikerült bebizonyítanunk, hogy jobbak vagyunk. A második napon, a negyedöntőben már jól játszott a csapat, felszabadultan kosarazott mindenki, egy pillanatra sem volt kétséges, hogy többet tudunk a Sopronnál. Aztán következett az elődöntő, aminek a tétje egy picit nyomta a lányokat, ugyanis nagyon szerettek volna döntőt játszani. Hatalmas küzdelem volt a Szekszárd ellen, és a második negyedet leszámítva, ellenfelünknek kellett kapaszkodnia utánunk. Mivel a csapatunk tagjai fegyelmezettek voltak, és az éles küzdelemben higgadtak tudtak maradni, ez finálét ért.

Megküzdöttek

Ez egyben azt jelentette, hogy a csapatnak sikerült megőriznie a 2011/12-es szezonbeli veretlenségét, amelyet 20 győztesen megvívott mérkőzés után, a döntőben a Vasas vett el.

– A döntőben két játékosunkra sérülés, illetve betegség miatt nem számíthattunk, persze nem emiatt kaptunk ki – mondta Stefánné Hegedűs Zsuzsa. – Ismertük a Vasast, mivel az előző évadban több meccset is játszottunk ellenünk. Ugyanis szülők áldozatvállalásának köszönhetően részt vettünk a budapesti Nyuszi Kupán, minden hónapban egy-egy tornán több mérkőzést is játszottunk, általában egyet-egyet a Vasas ellen. Ellenfelünk akkor is előttünk járt edzésszámban, menedzselésben, ez azóta sem változott, így tartottak az Amazonoktól a lányok, de küzdöttek, hogy tisztes eredményt érjünk el, és nem érzem úgy, hogy szégyent vallottunk volna. Nagyon boldogok vagyunk, mindenkivel, a csapat minden tagjával elégedett vagyok, mert az egész éves kitartó munka végén, a színvonalas országos döntőben, megküzdöttek a lányok ezért a második helyért.


Csoportmérkőzések

MVSI Aprómacik – Ziccer Tigrisek (Debrecen) 57-35 (13-5, 9-8, 5-7, 14-7, 16-8)

MVSI Aprómacik: Ajtai (2), Berecz (4), Brindza (-), Kecskés (7), Kiss (13), Oláh (3), Pintér (-), Purgel (12), Svidró (1), Szentesi Cs. (5), Szentesi Zs. (10).

MVSI Aprómacik – Török Sasfiókák (Budapest) 49-40 (8-6, 14-6, 6-8, 10-6, 11-14)

MVSI Aprómacik: Ajtai (3), Berecz (9), Kecskés (13), Kiss (9), Oláh (-), Pintér (-), Purgel (8), Simon (-), Svidró (1), Szakáll (2), Szentesi Cs. (-), Szentesi Zs. (4).

Negyeddöntő

MVSI Aprómacik – Csípős Darazsak (Sopron) 63-33 (14-8, 17-7, 6-7, 14-7, 12-4)

MVSI Apómacik: Ajtai (-), Berecz (3), Kecskés (11), Kiss (8), Oláh (6), Pintér (2), Purgel (16), Simon (-), Svidró (1), Szakáll (4), Szentesi Cs. (5), Szentesi Zs. (7).


JEGYZŐKÖNYV

MVSI Aprómacik – Szekszárdi Fürge Rókák 55-48 (15-9, 7-17, 6-5, 18-4, 9-13) 

MVSI Aprómacik: Ajtai (-), Berecz (3), Brindza (-), Kecskés (18), Kiss (12), Oláh (1), Pintér (1), Purgel (9), Simon (-), Svidró (-), Szentesi Cs. (6), Szentesi Zs. (5).

Döntő

Vasas Amazonok – MVSI Aprómacik 87-30 (14-1, 26-10, 8-4, 28-5, 11-10)

MVSI Aprómacik: Ajtai (3), Berecz (2), Brindza (-), Kecskés (13), Kiss (4), Oláh (2), Pintér (1), Purgel (-), Simon (-), Szakáll (1), Szentesi Cs. (4), Szentesi Zs. (-).

A torna végeredménye: 1. Vasas Amazonok (Budapest), 2. MVSI Aprómacik, 3. Csata DSE Garfield (Budapest), 4. Szekszárdi Fürge Rókák, 5. Kecskeméti SI Vadmacskák, 6. Fürge Gyíkok (Győr), 7. Török Sasfiókák (Budapest), 8. Csípős Darazsak (Sopron), 9. Tiszai Virágok (Szolnok), 10. Szegedi Boszorkányok, 11. Zsákoló Zsiráfok (Nyíregyháza), 12. Ziccer Fehér Tigrisek (Debrecen), 13. Fehérvári Villámok, 14. Újvárosi Ördögök (Baja).

Különdíjasok, All Star csapat tagja: Kecskés Karina, a legjobb miskolci játékos: Purgel Dóra.

A Miskolci Városi Sportiskola országos döntőben szerepelt csapata: Ajtai Panna, Berecz Panna, Brindza Dóra, Kecskés Karina, Kiss Angelika, Oláh Mirtill, Pintér Judit, Purgel Dóra, Simon Beatrix, Svidró Orsolya, Szakáll Zsófia, Szentesi Csenge, Szentesi Zsuzsa, edző: Stefánné Hegedűs Zsuzsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!