Sport

2012.06.24. 18:25

Kiss Pál Tamás: "Ebben most ennyi volt"

Kiss Pál Tamás a 2012-es valenciai GP3-as hétvége második futamán is a top10-ben végzett, ám ezúttal ez a pontszerzéshez már kevés volt, mivel a versenyhétvégék második futamán már csak az első nyolcnak osztanak pontokat.

Kiss Pál Tamás a 2012-es valenciai GP3-as hétvége második futamán is a top10-ben végzett, ám ezúttal ez a pontszerzéshez már kevés volt, mivel a versenyhétvégék második futamán már csak az első nyolcnak osztanak pontokat. A magyar pilóta ezzel együtt nem csalódott a vasárnap elért eredményével, mert úgy érzi, ő most is kihozta lehetőségeiből a maximumot. Az már más kérdés, hogy ez valamikor a győzelemhez elég, mint tavaly Barcelonában, valamikor a dobogóhoz, mint idén Monacóban és valamikor egy 10. helyhez, mint a mostani futamon Valenciában. Ez már csak a technikai sportok sajátja. "Úgy gondolom, hogy ebben a futamban most ennyi volt" – értékelte röviden a valenciai második futam eredményét Tamás.

"A rajtot jól kaptam el, de kicsit túlforgott a kerék, így nem tudtam pozíciót nyerni, igaz, legalább nem is veszítettem. A verseny elején tartani tudtam a tempót az élmezõnnyel, de aztán beragadtam William Buller mögé, aki más szárnybeállítást használt, mint én, és gyorsabb volt nálam az egyenesekben. Végül mégis sikerült kifékeznem és megelõznöm őt az egyik kanyarban, de a tempókülönbség miatt egyből visszatámadott és leszorított a külsõ rázókõre." "Ez volt az a pont, amikor teljesen elkoptak az abroncsaim, és innentől kezdve akkora volt a vibráció az autóban, hogy sokszor alig láttam a kanyarokat, úgyhogy sajnos egyértelműen veszítettem az addigi tempómból. Próbáltam továbbra is konstans köröket futni, ami sikerült is, hiszen végig 1-2 tizeden belüli köröket mentem magamhoz képest, de sajnos ez most csak a 10. helyhez volt elég" – mondta el a magyar pilóta. "Valamikor jól sikerül a hétvége és minden összejön, mint legutóbb, Monacóban, és valamikor nem, de elkenõdve nem vagyok, mivel az elsõ futamon legalább sikerült pontokat szereznem.

Úgy érzem, hogy megvan a jó beállítás, amivel gyorsak tudunk lenni, de nincs még meg az a kulcs, ami ezt az egészet működtetni tudná, mert a futamok végére mindig elkopnak a gumik, így pe dig hiába jó a tempónk az elején. Erre kell még megoldást találnunk, és akkor szerintem folyamatosan képesek leszünk jó eredményeket elérni a bajnokságból még hátralevő versenyeken" – tekintett máris elõre a Monacóban elsõ magyarként dobogóra álló pilóta. A GP3 következő versenyét két hét múlva rendezik Silverstone-ban, ami Tamás csapata, az Atech CRS GP számára a szezon hazai futamát jelenti majd, és mint ilyen, különös fontossággal bír. "A következő verseny nagyon fontos lesz a csapatnak, mivel a hazai versenyük következik. Épp ezért a szokásosnál kicsit korábban kiutazom majd Angliába, és elõbb a McLaren F1-es fõhadiszállásán készülök a versenyre a csapat GP3-as szimulátorával, majd a csapat saját mûhelyében is kicsit hosszabb időt töltök el. Nagyon szeretem a silverstone-i pályát, de eddig sosem volt ott szerencsém. Remélem, idén megszakad ez a rossz sorozat" – tette hozzá végül Kiss Pál Tamás. 

Borbás Bálint - P1race.com 

Fotó: Paolo Pellegrini

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!