Sport

2012.06.21. 11:55

Jegyzet: Gól volt, gól nem volt

<em>A legutóbbi ukránokkal kapcsolatos élményem - igaz nem közvetlenül - mondhatni egészen friss, kedd esti. Tiszakeszin jártam, ahol Tiszavirágzás helyett "feljebb", a szomszédból "véletlenül" tonnaszámra a folyóba esett műanyag palackok úszását csodálhattam meg.</em> <strong>Juhász-Léhi István jegyzete</strong>

A legutóbbi ukránokkal kapcsolatos élményem - igaz nem közvetlenül - mondhatni egészen friss, kedd esti. Tiszakeszin jártam, ahol Tiszavirágzás helyett "feljebb", a szomszédból "véletlenül" tonnaszámra a folyóba esett műanyag palackok úszását csodálhattam meg. Juhász-Léhi István jegyzeteBiztos bennem van a hiba, de nekem csak annyi ugrik be hirtelen ukrán szomszédainkról, hogy olcsó csempész cigi, meg még olcsóbb csempész benzin. Meg ha meg akarnak valamiért büntetni, akkor van az a pénz, hogy ne. Ja! Meg fél napos várakozás Záhonynál. Meg a rossz utak, és a mienknél is jóval kevesebb átlagbér; meg sajnos az is, hogy évente kétszer valakik veszik a fáradtságot és meggyalázzák a Vereckei emlékművet. Meg Dinamo Kijev, ha már foci.

És mire képes a foci! Erős túlzással az 56-os forradalom is azért tört ki, mert elveszítette az Aranycsapat a vb döntőt. Ez most talán nem fenyeget, mármint egy ukrán forradalom, de nem tervezek a szomszédba utat a közeljövőben. Kassai honfitársunk és asszisztensei tevékenységébe is benne van-e hibázási lehetőség, de... De kellene már az a videóbíró - vagy mi a szösz. Milyen egyszerű dolga lett volna Viktoréknak: a fülesen rászólnak, hogy bent volt, gól, s nincs miről beszélni.

De egyelőre nincs videóbíró, csak a hibázó és bűnbak magyarok.

Azt viszont kétlem, hogy ha megadja a gólt, akkor kevesebb szemét lenne. Mondjuk a Tiszában.


Kijev, 2012. június 21., csütörtök (MTI/dpa) - Nem nyújt be hivatalos panaszt az Ukrán Labdarúgó Szövetség amiatt, hogy az Európa-bajnokság keddi angol-ukrán csoportmérkőzésén (1-0) Kassai Viktor nem adott meg egy szabályos hazai gólt.

Kijev, 2012. június 20., szerda (MTI/AP) - Még az ukrán kormányfő, Mikola Azarov is megszólalt a keddi, angolok ellen Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzés meg nem adott hazai találatának ügyében.

Ungvár, 2012. június 20., szerda (MTI) - Békülékenyebb hangnemben ír az angol-ukrán Európa-bajnoki mérkőzést vezető magyar futballbírókról szerda délután megjelent online cikkében az őket reggel még élesen támadó Szegodnya című ukrán napilap, elismerve, hogy a botrányosra sikeredett ukrán gólt eredményező támadás során a hazaiak javára is tévedtek.

Varsó, 2012. június 20., szerda (MTI/AP/dpa) - A keddi angol-ukrán csoportmeccsen egy hazai gólt elnéző Kassai Viktor nem vezet több meccset a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.

Varga Béla, az MTI tudósítója jelenti: Ungvár, 2012. június 20., szerda (MTI) - Az ukrán sajtó szinte egybehangzóan a magyar bírókat teszi felelőssé azért, hogy a válogatott kiesett a labdarúgó Európa-bajnokságról az angoloktól kedd este elszenvedett 1-0-ás vereség miatt.

Donyeck, 2012. június 20., szerda (MTI/dpa/Reuters) - Óriási felháborodással fogadta Oleg Blohin ukrán szövetségi kapitány, hogy Kassai Viktor nem adott meg csapatának egy szabályos gólt az angolok ellen a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának keddi, harmadik fordulójában.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!