Sport

2012.06.19. 18:01

Foci Eb 2012 - Olasz továbbjutás a horvátok kárára

Gdansk, Poznan - Prandelli megkönnyebbült, Rakiticnek álmatlan éjszakái lesznek.

Gdansk, Poznan - Prandelli megkönnyebbült, Rakiticnek álmatlan éjszakái lesznek.

Véget értek a C-csoport küzdelmei is a labdarúgó Európa-bajnokságon. Az olaszoknak sikerült kiharcolniuk a továbbjutást, miután 2-0-ra verték az íreket. Viszont a kékmezesek sikerének Horvátország volt a vesztese, mivel a Spanyolország ellen elszenvedett vereség (1-0) miatt, a kiesés sorsára jutott Slaven Bilic csapata.

Váratlan volt

A végére hagyták, de továbbléptek a csoportkörből az olaszok az Írország felett aratott győzelemmel. Olaszország szövetségi kapitánya, Cesare Prandelli nem várta, hogy az írek nagy nyomást fognak gyakorolni rájuk, de végül a középpályásoknak köszönhetően, kontrollálni tudták a meccset. „Nem számítottunk arra, hogy ilyen nagy nyomást helyeznek majd ránk, de amint összeszedtük magunkat, már jobban játszottunk. Az írek a meccs elején gyorsan előre tudták hozni a labdát, de mivel a középpályán fölényt tudtunk kiharcolni, sikerült megállítanunk ellenfelünk offenzíváit” – folytatta az olasz mester. „Szerencsés vagyok, hogy egy ilyen jó csapatot irányíthatok, hiszen a játékosok nagyon motiváltak, és jó küzdőszellemmel rendelkeznek” – fejezte ki boldogságát Prandelli.

Álmatlan éjszakák

Horvátországnak nem múlt sokon a továbbjutás, mert akár egy döntetlen is elég lett volna a legjobb négy közé jutáshoz. Azonban a spanyol válogatott kapusának, Iker Casillasnak az 59. percben résen kellett lennie a horvát középpályás, Ivan Rakitic közeli fejesénél, mert ha beengedi a kapuba, akkor lehet, hogy másként alakult volna a találkozó. Rakitic a kihagyott helyzetéről beszélt, és megköszönte a szurkolóknak a támogatást. „Sajnos nem tudtam kihasználni az előttem adódó lehetőséget. Az biztos, hogy a kihagyott fejesem miatt lesz pár álmatlan éjszakám. A szurkolóknak pedig szeretnék hálát adni, hogy végig velünk voltak ezen a tornán, és biztattak, amikor kellett” – nyilatkozott a 24 éves labdarúgó.

ÉKN-MAL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!