Sport

2012.06.19. 13:30

Foci Eb 2012 - Be fog férni Rooney?

Donyeck, Kijev - Ibrahimovic megtréfálná a franciákat, Wayne Rooney készen áll a visszatérésre.

Donyeck, Kijev - Ibrahimovic megtréfálná a franciákat, Wayne Rooney készen áll a visszatérésre.Az Európa-bajnokság csoportküzdelmeit a „D” jelű kvartett mérkőzései fogják zárni: Franciaország a már kiesett Svédországgal küzd meg, míg Anglia a házigazda Ukrajnával meccsel.

A becsület a tét

A svédek az Anglia elleni vereség (3-2) után már biztos kiesőnek tudhatják magukat, mivel a franciák is megverték az ukránokat (2-0), és így nulla ponttal állnak csoportjuk utolsó helyén. Azonban a csoport zárómérkőzésén szeretnének felemelt fejjel távozni, melyet a skandinávok sztárja, Zlatan Ibrahimovic is hangoztatott. A svéd klasszis szerint csapata az utolsó Eb-meccsén jobban játszik majd, mint az előző kettőn.

„Sok hibánk volt, de ezekből tanultunk és sokkal erősebben fogunk majd pályára lépni” – nyilatkozta az AC Milan csatára.

Ibrahimovic viszont nem elégszik meg a javítással, hanem pontszerzéssel fejezné be az Eb-t, hisz ezen a becsületük is múlhat. „Még mindig magabiztos vagyok a következő meccsünket illetően, azonban most a becsületünkért is játszunk Franciaország ellen. Egy pontot mindenképp szerezni akarunk, és az utolsó meccsünkön meg is lesz rá a lehetőségünk” – fejezte be nyilatkozatát a svédek csatára.

Rooney visszatér

Anglia nehezen, de végül 3-2-re legyűrte Svédországot egy izgalmas és fordulatos találkozón, és Ukrajna sem lesz könnyű falat a háromoroszlánosok számára. Viszont jó hír az angoloknak, hogy csatáruk, Wayne Rooney ismét rendelkezésükre áll, mert letelt a két mérkőzésre szóló eltiltása. A Manchester United csillaga szerint, csapata eddig jól teljesített, és a csoport zárómeccsén mindent meg fog tenni, hogy segítse válogatottját. „A fiúk eddig remek munkát végeztek, hiszen nagy esélyünk van a továbbjutásra. Remélem, kapok majd játéklehetőséget a következő találkozón, mert nagy bennem van a bizonyítási vágy, és mindenképp segíteni akarok a csapatnak” – mondta Rooney.

Az angolok csatára már nagyon izgatott, szeretné megmutatni magát az Eb-n, és készen áll a nagy megmérettetésre.

„Mióta az edző beválogatott a csapatba még az Európa-bajnokság előtt, minden edzésen részt vettem. Remekül érzem magam, nagyon izgatott vagyok, és készen állok, hogy végre a pályára léphessek” – nyilatkozott Wayne Rooney.

Az angolok számára nemcsak a manchesteri sztárjuk visszatérése lehet jó hír, hanem az is, hogy az ukránok aranylabdása, és a svédek ellen két gólt szerző Andrij Sevcsenko, sérülés miatt valószínűleg kihagyhatja csapata zárómeccsét.

ÉKN-MAL


Kassai vezeti

Kassai Viktor vezeti a továbbjutásról döntő keddi ukrán-angol mérkőzést, amelyen az angoloknak elég a döntetlen, a házigazdáknak győzniük kell a továbbjutáshoz. A tavaly a világ legjobb bírójának választott Kassai – aki a nyitókörben a spanyol-olasz (1-1) ,,slágermérkőzést" kapta – 2011-ben Bajnokok Ligája-finálét, idén pedig BL-elődöntőt vezetett.


A labdarúgó Európa-bajnokság mai menüje

D-csoport, 20.45 (Donyeck, Donbass Aréna) 

Anglia – Ukrajna

Játékvezető: Kassai Viktor (magyar).

Anglia várható kezdőcsapata: Hart –Johnson, Terry, Lescott, Cole – Milner, Parker, Gerrard Young – Rooney, Welbeck. Szövetségi kapitány: Roy Hodgson.

Ukrajna várható kezdőcsapata: Pjatov – Huszjev, Mihalik, Hacseridi, Szelin – Timoscsuk, Nazarenko, Konopljanka, Jarmolenko – Voronyin, Sevcsenko. Szövetségi kapitány: Oleg Blohin.

D-csoport, 20.45 (Kijev, Olimpiai Stadion)

Svédország – Franciaország

Játékvezető: Pedro Proenca (portugál).

Svédország várható kezdőcsapata: Isaksson – Granqvist, Mellberg, J. Olsson, M. Olsson – Svensson, Kallstrom – Larsson, Elm, Ibrahimovic – Elmander. Szövetségi kapitány: Erik Hamrén.

Franciaország várható kezdőcsapata: Lloris – Debuchy, Rami, Mexés, Clichy – Diarra, Cabaye – Nasri, Menez, Ribéry – Benzema. Szövetségi kapitány: Laurent Blanc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!