Sport

2012.06.29. 14:28

Foci Eb 2012 - Balotelli fantasztikus volt, meglepetésre olasz siker

Budapest - Temesvári Miklós nézte velünk velünk a németolasz meccset. 

Budapest - Temesvári Miklós nézte velünk velünk a németolasz meccset. ,,Ahhoz képest, hogy sokan már az idén januárban előre odaadták volna a németeknek az Európa-bajnoki címet, ennek az olasz csapatnak a produkciója óriási meglepetés. Ragyogóan játszott az első félidőben az egész csapatuk, ez a Serie A-ban veretlenül bajnokságot nyert, Juventusra épülő gárda lenyűgöző volt. És Balotelli, amit művelt, ea fantasztikus volt. Életveszélyes, ahogy futballozik, Cassanóval remek dolgokat csináltak, és Pirlo is a legjobb napjaira emlékeztetően játszott. Az első játékrészben, mintha egy igazi karmestert láttunk volna, aki egy olasz operát vezényel. Ilyen hangokat kicsalni a mai fociban, tényleg csodálatos...”

Temesvári Miklós ugyanakkor a német csapatot is dicsérte:

,,A németek nem játszottak rosszul az elején, ahogy várni lehetett, ők irányították a játékot, ők léptek fel kezdeményezőleg. De az elején a lehetőségeik kimaradtak, és mivel az olaszok az első valamirevaló helyzetükből gólt szereztek, még feljebb kellett tolni a védekezésüket. Aztán az egyenlítés érdekében támadó csapatból így maradt egyedül hátul Lahm, aki nagyot hibázott, az olasz kontra pedig újabb gólt eredményezett, vagyis a 4-1-3-2-es felállás a 4-2-3- 1-es német hadrend ellen egy félidő alatt két gólt ért el.”

A második félidőről röviden ennyit mondott Temesvári Miklós:

,,A németek nagyon nyomtak, de az olaszok megmutatták, hogy védekezni is tudnak, remek volt az összhang hátul, a szegény Nationalelf pedig hiába próbálkozott tisztességgel, ezen a napon nem jött össze nekik az, amit nagyon szerettek volna, a végén a 11-es csak tapasz volt sebeikre. Meglepetés az olasz győzelem, de megérdemelt.”

ÉKN-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!