Sport

2012.06.28. 13:11

Foci Eb 2012 - Az én Eb-m: Száraz Zsolt - Német tudás, szenvedély...

Miskolc - Az „oroszlánok” szakvezetője egy-nullával küldené a döntőbe Gomezéket.

Miskolc - Az „oroszlánok” szakvezetője egy-nullával küldené a döntőbe Gomezéket.Egy másik típusú, alakú labdát picivel jobban kedvel manapság Száraz Zsolt, akiről sokan tudják, hogy az amerikaifutball miskolci „születésénél” bábáskodott. Az edző mostanság a Lions csapatát gardírozza a Miskolci Egyetemen.

– Fiatal drukkerként az volt az álmom, hogy egyszer a DVTK stadion gyepén játszhassak, ez végül megadatott, igaz, az amerikai fociban, ugyanis a Miskolc Steelers-szel az első hazai bajnokinkat éppen Diósgyőrben vívtuk, mégpedig a Nyíregyháza Tigers ellen, 800 néző előtt. Nem nyertünk, de akkor óriási élmény volt... – fogalmazott Száraz Zsolt, hozzátéve, a sportágak között további kapcsolat, hogy a Miskolc Steelleaders pompomlányai már nem egyszer felléptek a DVTK rendezvényein, mecscsein.

Nem rokon, de...

Az Európa-bajnokság esetében a következőket jegyezte meg a tréner:

– Ugyanúgy érdekel, mint általában a világbajnokság, vagy a Bajnokok Ligája. A hajránál tartunk, ami mindig a legtöbb izgalmat tartogatja. Inkább bizonyos momentumok azok, melyek megragadnak az emberben, de persze van olyan csapat, amely közel áll hozzám. Ez a spanyol és a német; nem rokon a két stílus, mégis van különlegességük... Amit Joachim Löw szövetségi kapitányként képvisel, az nagyon szimpatikus számomra, megmutatja, hogy fiatalon is lehet eredményeket elérni, ha van megfelelő elhivatottság, tudás és szenvedély. 1992-ben a dánok a strandról érkezve nyerték meg a tornát, az ő sikerük megerősítette edzői hitvallásom egyik alapját, méghozzá azt, hogy minden fejben dől el.

Száraz Zsolt az Észak-Magyarországot beavatta egy kulisszatitokba is:

– Cégünknél zajlik egy tippelős bajnokság, többen játszunk, a negyeddöntő mérkőzéseit például eltaláltam, csupán a németek kaptak egy góllal többet a görögöktől az általam megelőlegezettnél. A német-olasz elődöntőre egy-nullát írtam Lahmék javára...

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!