Sport

2012.06.28. 14:27

Foci Eb 2012 - A szemük előtt 2006 lebeg

Varsó - Pirlo szerint a németek félnek az olaszoktól, Löw válogatottja játékát tartja fontosnak.

Varsó - Pirlo szerint a németek félnek az olaszoktól, Löw válogatottja játékát tartja fontosnak. Az Európa-bajnokság második elődöntőjében Németország, az angolokat tizenegyesekkel búcsúztató Olaszországgal fog játszani. Nem kell túl messzire visszanézni a múltban, ha a németek és az olaszok között egy elődöntős párharcot akarunk keresni, hiszen még a 2006- os világbajnokságon találkoztak a csapatok a legjobb négy között, amikor is Olaszország 2-0-ra nyert hosszabbításban. Andrea Pirlo, a kékmezesek középpályása is felelevenítette azt a meccset, és a németek játékfelfogását emelte ki. „Németország minden mérkőzését megfi gyeltük már, és arra a következtetésre jutottunk, hogy nagyon jó mentalitásban játszanak, de szerintem meg tudjuk őket verni, ha rájuk erőltetjük a játékunkat. Biztos vagyok benne, hogy a németek félnek tőlünk, hiszen nem akarják a 2006-os vb-t újra átélni” – nyilatkozta Pirlo.

Az olaszoknál Christian Maggio biztosan nem lép pályára eltiltás miatt.

Cselekedni kell

Ahogy Pirlo is mondta, a németek nem akarják, hogy megismétlődjön a 2006-os vb-elődöntő, ezért mindent megtesznek a győzelemért. Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya szerint rá kell erőltetniük a játékukat az olaszokra, és emellett kiemelte Andrea Pirlot. „A saját játékstílusunkat kell Olaszországra ráerőltetni, mert így a kezünkben lehet a mérkőzés. Nekünk kell kezdeményezni, és nem az ő taktikájukra reagálni” – folytatta Löw. „Pirlo egy kiemelkedő futballista, és egy remek stratéga. Viszont, ha csak rá fi gyelünk, az nem lesz elég” – nyilatkozott elismerően Pirlóról a német edző.

ÉKN-MAL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!