Sport

2012.06.05. 13:41

Férfi kézilabda vb-selejtező - Mocsai: a legnehezebb ellenféllel játszunk

    Veszprém, 2012. június 5., kedd (MTI) - Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a lehető legnehezebb ellenféllel, a norvégokkal szemben kell kivívni a világbajnoki részvételt vasárnap, illetve jövő szombaton Oslóban.

 

 

Veszprém, 2012. június 5., kedd (MTI) - Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a lehető legnehezebb ellenféllel, a norvégokkal szemben kell kivívni a világbajnoki részvételt vasárnap, illetve jövő szombaton Oslóban.

 

Az együttes edzőtáborában, a Veszprém Arénában tartott keddi sajtótájékoztatón a szakember kiemelte: a norvégok fegyelmezett csapatjátékra képesek. Most azért is különösen veszélyesek, mert lemaradtak a londoni olimpiáról, így ez a párharc az egyetlen lehetőségük, hogy belátható időn belül világversenyre kijussanak. A június 16-i visszavágó köré ráadásul fesztivált szerveznek, mert idén 80 éves a norvég szövetség.

A kapitány kiemelte: Nagy László visszatérésével erősödik csapata, s a magyar kézilabdázásnak érdeke, hogy egy ilyen tudású játékos vállalja a szereplést a válogatottban.

"Nagy Lászlónak integrálódnia kell a csapatba, és a társak ebben segítségére lesznek" - tette hozzá.

A játékosok közül Putics Barna úgy fogalmazott: nagy csatára számít, de a magyarokat jobbnak tartja a norvégoknál. Mocsai Tamás örült annak, hogy végre teljes kerettel lehet készülni a vb-selejtezőre, míg Harsányi Gergely azt emelte ki, hogy a magyar válogatott sokra hivatott, és hazai pályán muszáj előnyt szerezni.

Mindhárman megszólaltak Nagy László érkezésével kapcsolatban is. Putics azt mondta: örülnek a játékostárs visszatérésének, de neki is bizonyítania kell, hogy helye van a csapatban. Ha ez megtörténik, akkor komoly erősítést jelent majd. Harsányi jelezte: Nagy a világ egyik legjobb balkezes átlövője, nyert vele a válogatott. Mocsai Tamás szerint nem az egyéni, hanem a csapatteljesítményt kell nézni, és ez alapján lehet megítélni Nagyot.

Mocsai a vb-selejtező utáni időszakról is szólt. A norvégok elleni párharc után folytatódik az olimpiai felkészülés az egyéni, tíznapos, súlyzós edzésekkel, majd azt követően négyhetes edzőtábor vár a kerettagokra.

A sajtótájékoztató végén a kapitány elmondta: hétfőn, a Nagy László visszatérésére rendezett esemény alatt az Andrássy úton feltörték az autóját, és két olyan számítógépet loptak el belőle, amelyen többéves munkájához kapcsolódó szakanyagok, statisztikák, tanulmányok voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!