Sport

2012.06.20. 07:27

EURO-2012 - Rooney góllal tért vissza, az angolok a nyolc között

Donyeck, 2012. június 19., kedd (MTI) - Az angol válogatott egygólos győzelmet aratott a lengyelekkel társrendező ukrán együttes felett a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának keddi, harmadik fordulójában, így előbbi negyeddöntőbe jutott, utóbbi pedig kiesett.

Donyeck, 2012. június 19., kedd (MTI) - Az angol válogatott egygólos győzelmet aratott a lengyelekkel társrendező ukrán együttes felett a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának keddi, harmadik fordulójában, így előbbi negyeddöntőbe jutott, utóbbi pedig kiesett.

A szigetországiak győztes gólját az eltiltása után visszatért Wayne Rooney szerezte a 48. percben.

Az angolok vasárnap az olaszokkal találkoznak a legjobb nyolc között Kijevben.

D csoport, 3. forduló:

Anglia-Ukrajna 1-0 (0-0)

------------------------

Donyeck, 48 ezer néző, v.: Kassai Viktor

gólszerző: Rooney (48.)

sárga lap: Gerrard (73.), Cole (78.), illetve Tyimoscsuk (63.), Rakickij (74.), Sevcsenko (86.)

Anglia:

-------

Hart - Johnson, Terry, Lescott, Cole - Milner (Walcott, 70.), Gerrard, Parker, Young - Rooney (Oxlade-Chamberlain, 87.) - Welbeck (Carroll, 82.)

Ukrajna:

--------

Pjatov - Guszjev, Hacseridi, Rakickij, Szelin - Jarmolenko, Tyimoscsuk, Konopljanka - Garmas (Nazarenko, 78.) - Milevszkij (Butko, 77.), Devic (Sevcsenko, 70.)

II. félidő:

-----------

48. perc: Gerrard csapta be a védőjét a jobb oldalon, beadása megpattant egy védőn, s ez olyannyira megzavarta Pjatovot, hogy nem tudta megfogni a labdát, így a túloldalon érkező Rooney a kapu torkából könnyedén fejelt a hálóba (1-0).

A továbbjutás érdekében győzelmi kényszerrel pályára lépő társrendező ukránok nagy lendülettel kezdtek, az első negyedórában akadtak is ígéretes lehetőségeik, de kimaradtak. Később alábbhagyott a kezdeti lelkesedésük, s így kiegyenlítetté vált a játék, az angolok kényelmesen futballoztak, mivel nekik megfelelt a döntetlen.

A folytatásban Pjatov hibáját kihasználva Rooney hamar vezetést szerzett, azaz még megnyugtatóbb helyzetbe kerültek a szigetországiak, az ukránok pedig nem tudtak nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni. Ennek megfelelően sokáig unalmasan csordogált a mérkőzés, mígnem Devic lövése után csak a gólvonalon túlról vágta ki a labdát egy angol védő, de Kassai továbbot intett. A hátralévő időre kissé megélénkült a találkozó, próbálkoztak az ukránok becsülettel, de már nem született több gól, így Anglia csoportelsőként jutott tovább, Ukrajna pedig a másik rendező Lengyelországhoz hasonlóan búcsúzott.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!