Sport

2012.06.10. 15:14

EURO-2012 - Francia-angol, és ukrán-svéd párharc

Kijev, 2012. június 10., vasárnap (MTI/Reuters) - A franciák az angolokkal, a társházigazda ukránok pedig a svédekkel csapnak össze a D csoport hétfői nyitófordulójában a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.

Kijev, 2012. június 10., vasárnap (MTI/Reuters) - A franciák az angolokkal, a társházigazda ukránok pedig a svédekkel csapnak össze a D csoport hétfői nyitófordulójában a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.

Előbbi összecsapáson eltérő előjelekkel készülő sztárcsapat lép pályára. A franciák, a játékosként világbajnok Laurent Blanc irányításával még nem szenvedtek vereséget, 21 találkozójukból 15-öt megnyertek. Az angolokat azonban sérüléshullám sújtotta a kontinensviadal előtt, Frank Lampard, Gareth Barry, és Gary Cahill is az utolsó pillanatban dőlt ki a sorból, ráadásul Wayne Rooneyra eltiltás miatt a csoportkör első két mérkőzésén nem számíthat Roy Hodgson szövetségi kapitány.

"Nem a legjobb összeállításban lépnek pályára, de ettől még ugyanabban a stílusban játszanak majd. Fizikálisan erősnek kell lennünk, rendkívül nehéz mérkőzés lesz" - nyilatkozta Laurent Blanc, aki pályafutása során megfordult a szigetországban is, a Manchester United csapatában.

"Az angolok egészen biztosan mindent beleadnak majd, ugyanis egy angol-francia párharc túl megy egy egyszerű válogatott mérkőzésen. Persze mi nem félünk tőlük jobban, mint bárki mástól" - tette hozzá a szakember.

"Képesek vagyunk jó eredményt elérni a franciák ellen, és ez nagyszerű rajt lenne, senkitől sem félünk" - mondta Stewart Downing, az angolok középpályása.

A nap másik mérkőzésén szereplő társházigazda ukránok a törököktől és az osztrákoktól is kikaptak utolsó két felkészülési mérkőzésükön, ráadásul a csapat tíz tagja egy romlott saláta miatt gyomorfájdalmakkal küzdött az elmúlt napokban.

Ugyanakkor Oleg Blohin csapata szeretné kihasználni a hazai pálya adta lehetőségeket.

"Biztosíthatok mindenkit, hogy a svédek ellen egy teljesen más csapatot láthat majd a közönség" - fogadkozott az ukránok aranylabdás támadója, a 108-szoros válogatott Andrij Sevcsenko.

A svéd válogatott elsősorban kiváló támadójában, Zlatan Ibrahimovicban bízik.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!