Sport

2012.06.04. 09:55

Borsodnádasd: Veretlenül értek célba

Borsodnádasd - Bajnok lett a Borsodnádasd: az Észak-borsodiak a Heves megyei II. osztályban szereztek aranyérmet.

Borsodnádasd - Bajnok lett a Borsodnádasd: az Észak-borsodiak a Heves megyei II. osztályban szereztek aranyérmet.

A rendhagyó történet részletei közismertek: a nádasdiak azért kérték át magukat a „szomszédba”, mert számukra a hevesi pontvadászat során – a település földrajzi elhelyezkedéséből eredően – lényegesen kevesebbet kell utazniuk, így csak a benzinköltségen több százezret spórolnak. Most megnyerték a Keleti csoport küzdelmét és az aranyérem mellé a Heves megyei I. osztályú tagságot is kiharcolták.

– Az ünnepi pillanatokban, a gratuláció után szinte mindenki azt kérdezi tőlem, hogy a hevesi, vagy a borsodi második osztály erősebb? – kezdte Vincze László, a nádasdiak szakosztályvezetője. – Válaszom egyértelmű: az otthoni bajnokság valamivel nívósabb, de a hevesi csoportban is volt vagy hat jó együttes. A két mezőnyt egyébként szinte lehetetlen összehasonlítani már csak azért is, mert szűkebb pátriánkban tizenhat – jelenleg egy visszalépő miatt tizenöt – gárda szerepel, Hevesben viszont csak tíz. Ennek ellenére sem volt egyszerű dolgunk, alaposan megszenvedtünk a dobogó legmagasabb fokáért. Az aranyérem egyébként kijárt már nekünk, évek óta vágytunk rá.

Nem éreztették

A sportvezető ezután arról beszélt, hogy a hevesi régióban kulturáltabbak a körülmények, valamennyi sporttelep mellett van szociális helység, ahol nem volt, ott mobilöltözőt alakítottak ki. A pályák állapotára szinte sehol nem lehetett panasz, aztán kellemes meglepetés is érte a borsodiakat.

– A játékvezetői kar nem éreztette velünk, hogy más megyéből jöttünk – folytatta Vincze László. – Soha nem fújtak ránk, holott, megmondom őszintén, személy szerint erre is felkészültem. Kölcsönösen elfogadtuk egymást, soha nem akadt gondunk a síposokkal.

Olcsón „megússzák”

A bajnoki kiírás egyértelműen fogalmaz: a Heves megyei II. osztály bajnoka elnyerte a Heves megyei I. osztályú státuszt, ugyanezt a „beosztást” nem kaphatják meg Borsod-Abaúj-Zemplénben, igaz nincsenek visszatérési terveik. – Ha tehetnénk, akkor sem jönnénk haza – jelentette ki határozottan a szakosztályvezető. – Hevesben öt ellenfelünkhöz is csak harminc-negyven kilométert kell utaznunk, de a legtávolabbi túránk sem haladja meg a százat. A borsodi elitben pedig ha csak Sárospatakra, vagy Sátoraljaújhelyre gondolok, háromszáz-háromszázötven kilométert kellene „karikáznunk”. Amíg nem javul az anyagi helyzetünk, aligha vállalhatjuk a borsodi szereplést. Hevesben befogadtak minket, jól érezzük magunkat ott, költözködésre nem is gondolunk.

ÉM-KT


Plusz egy millió

A nádasdiaknak most életre kell hívniuk serdülő csapatukat, így a felnőttek és az ifik mellett a gyerekek versenyeztetésére is pénzt kell fordítaniuk. Ráadásul a nagyok és „tartalékaik” ősztől már nem húsz, hanem harminc meccsen szerepelnek majd, s ez, számításaik szerint egy millió forintos pluszt jelent a klubnak. Most még csak két és fél milliójuk van, a hiányzó tételt az önkormányzattól és a vállalkozóktól várják. Ami pedig keretüket illeti: valószínűleg nem távozik senki, a negyven éven felüli játékosaik viszont minden bizonnyal befejezik pályafutásukat – helyükre Ózdról akarnak igazolni.


A bajnokság végeredménye

1. Borsodnádasdi LASE 20 15 5 - 61-27 50

2. Egerszólát SK 20 14 2 4 68-32 44

3. Visonta SC 20 13 3 4 63-38 42

4. Karácsonyd SE 20 10 3 7 60-50 33

5. Poroszló SE 20 10 3 7 46-44 33

6. Egerbakta KSK 20 9 4 7 42-40 31

7. Erdőtelek SE 20 8 4 8 40-38 28

8. Domoszló SK 20 6 3 11 31-44 21

9. Abasári SE 20 5 3 12 29-46 18

10. Mátraderecske SE 20 4 2 14 31-45 14

11. Parádi SE törölve

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!