Sport

2012.06.07. 09:43

Bocs! Jönnek az Aprómacik

A régióban minden fiú csapatnál jobbak voltak, és veretlenek maradtak.

A régióban minden fiú csapatnál jobbak voltak, és veretlenek maradtak.

Egy éve a 14 csapatos mezőnyben a 11. helyen végzett az U11-es, vagyis a kenguru korosztályban a miskolci sportiskola Aprómacik nevű csapata, akkor a többségében 2001-es születésű lányok a náluk egy évvel idősebbek között érték el ezt az eredményt. Óriási meglepetés lenne, ha ezt a produkciót nem múlnák felül az idén, az ezen a hét végén Budapesten sorra kerülő országos döntőben. A csapat ugyanis veretlenül fejezte be a regionális csatározásokat, annak a nyolc fordulós sorozatnak a 16 meccsén nem talált legyőzőre, amelyben kizárólag fiú együttesek ellen játszott.

A legszorosabb meccsük az aranyról döntő csatározás volt, ekkor csak két ponttal nyertek, előtte azonban húsz, harminc, negyven, ötven, hetven, hetven, sőt nyolcvan pontnál is nagyobb különbséggel nyerték a tétmeccseiket.

A lányok között Borsod-Abaúj-Zemplén megye néven tették le a névjegyüket, amikor az Aprómacikkal megegyező összetételben, Szolnokon, négy megye válogatottjának tornáját nyerték meg. A sportiskolás csapat edzőjét, Stefánné Hegedűs Zsuzsát hiába kértük arra, hogy tippelje meg, hanyadik lesz a csapata, hiszen két hete az U12-es leány csapat országos döntője előtt pontosan tippelte meg, hogy milyen eredményt érhetnek el.

– Nem szeretnék most eredményszerűen tippelni, nehogy a túlzott elvárás, vagy hatalmas önbizalom miatt a csapat ne a valós tudását nyújtsa – mondta Stefánné Hegedűs Zsuzsa. – És igazából nem is az eredmény számít. Minden mérkőzésen szeretnék elégedett lenni a lányokkal, ha ez így lesz, akkor szép eredményt érhetünk el az egyébként ismeretlen mezőnyben.


Út a döntőig, eredmények

1. forduló: MVSI Aprómacik – Szerencsi Kisördögök 48-25, MISI Aprómacik – Egri KOK 88-25. 

2. forduló: MVSI Aprómacik – Misi Ördögök 48-6, MVSI Aprómacik – Szerencsi Kisördögök 56-31.

3. forduló: MVSI Aprómacik – Salgótarjáni Fekete Sasok 93-8, MVSI Aprómacik – Szerencsi Békák 66-18.

4. forduló: MVSI Aprómacik – Egri KOK 50-22, MVSI Aprómacik – Szerencsi Békák 59-36.

5. forduló: MVSI Aprómacik – Salgótarjáni Fekete Sasok 79-18, MVSI Aprómacik – MISI Ördögök 61-23.

6. forduló: MVSI Aprómacik – Egri KOK 97-12, MVSI Aprómacik – Szerencsi Békák 59-36.

7. forduló: MVSI Aprómacik – Salgótarjáni Fekete Sasok 93-11, MVSI Aprómacik – Szerencsi Békák 70-34.

8. forduló: MVSI Aprómacik – Egri KOK 79-16, MVSI Aprómacik – Szerencsi Békák 39-37.


Hol, mikor, kik?

A döntő időpontja: június 8-10. 

Helyszín: Budapest

Résztvevő csapatok, A-csoport: Vasas Amazonok (Budapest), Csípős Darazsak (Sopron), Újvárosi Ördögök (Baja); B-csoport: KESI Vadmacskák (Kecskemét), Szekszárdi Fürge Rókák, Tiszai Virágok (Szolnok); C-csoport: Török Sasfiókák (Budapest), Fehérvári Villámok, MVSI Aprómacik, Ziccer Fehértigrisek (Debrecen); D-csoport: Csata Garfield (Budapest), Zsákoló Zsiráfok (Nyíregyháza), Fürge Gyíkok (Győr), Szegedi Boszorkányok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!