Sport

2012.05.15. 13:20

Kanadai edzője lesz a Miskolci Jegesmedvéknek

Miskolc, 2012. május 15., kedd (MTI) - A kanadai Tim Kehler lesz a következő idénytől a bajnoki ezüstérmes Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapatának vezetőedzője.

Miskolc, 2012. május 15., kedd (MTI) - A kanadai Tim Kehler lesz a következő idénytől a bajnoki ezüstérmes Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapatának vezetőedzője.

A klub tájékoztatása szerint a 41 éves szakember kedden írta alá a szerződését.

Egri István, a miskolci klub első embere kiemelte: az elmúlt két évben rengeteg tapasztalatot szereztek, ezért már volt elképzelésük arról, hogy milyen karakterű edzőt keressenek. Úgy fogalmazott: mindenképpen egy szakmailag felkészült, sok "csatában" edződött, nyerő típusú trénert megtalálása volt a cél.

Kehler számára nem ismeretlen Európa, hiszen az 1994/95-ös szezonban Németországban játszott.

A Jegesmedvék új szakvezetője 1999 óta dolgozik edzőként Kanadában, alsóbb osztályokban, a WHL-ben és a BCHL-ben. Ez utóbbiban a 2010/11-es szezonban az év edzőjének választották. Emellett több klubnál volt főigazgató, azaz a klub működtetésben és építésében is szerzett tapasztalatokat.

Egri István azt is közölte: az új vezetőedző a saját kapcsolatrendszerét felhasználva segít abban, hogy megfelelő szintű légiósokkal erősíthessék meg a csapatot.

Kehler várhatóan augusztus elején érkezik Miskolcra, és kezdi meg a munkát a csapattal.

Elődje, Greg Lindqvist más csapatnál vállalt munkát, noha a Jegesmedvék történetük legsikeresebb idényén vannak túl.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!