Sport

2012.05.25. 17:51

Első magyar salakmotoros Csapatkupa sorozat: Feltámadásra készülnek a Bikák

Miskolc - Adorján Zoltán csapata szombaton már a harmadik meccsét játssza, és első győzelmére készül.

Miskolc - Adorján Zoltán csapata szombaton már a harmadik meccsét játssza, és első győzelmére készül.

Az első magyar salakmotoros Csapatkupa sorozat 4. fordulójában Debrecen Autó-TigrisekMPA System-Bikák mérkőzést rendeznek szombaton 17.30-tól Miskolcon, a népkerti sportpályán. A két meccs után még pont nélkül álló Bikák ezúttal két ex-GP-s versenyzővel, a dán Jesper B. Monberggel és a lengyel Tomasz Chrzanowskival a soraikban versenyeznek majd, és ezzel jelentősen megnövekedett az esélyük arra, hogy visszavágjanak a Tigriseknek az első játéknapon elszenvedett vereségért.

– Már, ha nem lesz olyan balszerencsénk, mint a legutóbbi két alkalommal volt, amikor már az elején kivégeztük magunkat – jegyezte meg epésen Adorján Zoltán, a Bikák csapatvezetője, majd így folytatta: – A Tigrisek ellen Jeleniewski a saját maga második futamát nem tudta befejezni, és már vissza sem tudott térni, így helyette mindig valaki másnak kellett jönnie taktikai csereként, és ez alaposan összezavart minket. Legutóbb pedig már az első futamban összeütközött két motorosunk, Chrzanowski és Baran, és mivel utóbbi a harmadik menetben sérülése miatt nem tudott kijönni, így tulajdonképpen már ekkor elszálltunk. Nagyon remélem, hogy ezúttal, nem leszünk ilyen pechesek.

A profizmusról

Adorján Zoltán szerint a szerencsefaktor mellett azért még szükségük van egy, s másra.

Magositól is több kell, nem elég az, hogy elbujkál a depóban a motorjába, azzal, hogy még meg kell találnia a megfelelő motorbeállítást, neki már úgy kell a versenyre jönnie, hogy tudja mitől fog menni a technika alatta – mondta a Bikák csapatvezetője. – Ugyanis a profizmus erről szól, egy motorosnak a versenyen már csak a gázt kell húznia. A másik, hogy jó, hogy van ez a sorozat, de ez itt a pénzről szól, egy ilyen fordulóban több millió forint a tét a csapatok a versenyzők számára. Persze értem én, hogy jó lenne, ha a magyar fiatalok fejlődhetnének ebben a sorozatban, és két alkalommal én is e mellett voltam, de sajnos kiderült, hogy Nagy Patrik még nem tart ott, hogy megszorítsa az ellenfeleket. Ha villantott volna valamit, akkor más lenne a helyzet... De nem így történt, és csak annyi biztos, hogy még fejlődnie kell, a lehetőségekért is meg kell dolgoznia, ahogy annak idején Tihanyi Sanyinak, Nagy Robinak, vagy éppen nekem. Egy ilyen versenyen nem jó, ha több tízméter van a versenyzők között, itt izgalomra, szórakozásra vágynak a nézők, olyan futamokra, ahol centik döntenek. Remélem, hogy ez a mostani csapatunk olyan lesz, amelyik szinte semmiben nem hasonlít az előzőekre, és nyerni fogunk.


A salakmotoros Csapatkupa sorozat állása

1. Debrecen Autó-Tigrisek 1 1 - - 53-31 2

2. Interhandel-2000 Farkasok 1 1 - - 52-31 2

3. MPA System-Bikák 2 - - 2 63-105 0

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!