Sport

2012.04.10. 14:55

Rájátszanak az NB I/B-s kosárlabdacsapatok

A Szerencs már kiesett, a Tiszaújváros pedig bennmaradt a második vonalban.

A Szerencs már kiesett, a Tiszaújváros pedig bennmaradt a második vonalban.Április 1-jén befejeződtek az alapszakasz küzdelmei a férfi kosárlabda NB I/B-ben, és ezen a héten megkezdődik a rájátszás. A két megyebeli férfi együttes közül a Tisza TV-Tiszaújvárosi Phoenix KK az alapszakasz során elért eredményeivel bebiztosította jövő évi NB I/B-s tagságát, jövőre is tagja lesz a 20 csapatosra szűkülő mezőnynek (ebben a szezonban 23 együttes szerepelt ebben az osztályban), a Szerencs VSE pedig nem tudta megugrani a lecet, így jövőre visszatér oda, ahonnan tavaly nyáron érkezett, vagyis az NB II-be. Vagyis a nagy kérdések már eldőltek, de a végső helyezések eldöntése még hátra van a bajnokságból.

A Tiszaújváros

A tiszaújvárosiak a 9-16. helyért meccselnek, első körben – mint a keleti csoport 8. helyezettjei – a Nyugati csoport 5. helyén végzett Győrszol-Széchenyi Egyetem gárdája ellen. A kuparendszerű, oda-visszavágós párharcot csütörtökön Tiszaújvárosban kezdik a csapatok (a hétvégén ugyanis foglalt az újvárosi csarnok, ezért a szokatlan időpont), a második mérkőzés pedig a jövő héten pénteken, Győrben lesz. A párharc kimenetelétől függően a rájátszást a EnterNet Vásárhelyi KS – Budapesti Honvéd SE csata egyik szereplője ellen folytathatják a Tisza TV-sek – ha jobbak lesznek a Győrnél, akkor a 9-12. helyért, ez utóbbi viadal győztesével, ha kikapnak a győriektől, akkor pedig a 13-16. helyért küzdhetnek. Amit majd a végjáték, a végső helyezés sorrendjéről döntő párharc követ, vagyis a rájátszásban összesen hat meccset játszanak Benőcs Tibor tanítványai.

A Szerencs

A szerencsiekre a 21-23. helyért zajló rájátszás első körében a Sárvár vár, az első meccset a dunántúli városban játsszák a csapatok, a visszavágó egy hét múlva, a jövő héten szombaton lesz Szerencsen. Ha a kuparendszerű párharcban jobbnak bizonyul a Gulyás László edzette alakulat, akkor még egy párharcuk lesz, a Treff 07 SE elleni két mérkőzés, ami a 21. helyről hivatott dönteni, viszont, ha a sárváriakkal szemben alulmaradnak, akkor befejeződik a Szerencs számára a bajnoki idény, és a 23. helyen zárnak.

 Rájátszás a férfi kosárlabda NB I/B-ben

A 9-16. helyért

Első mérkőzés, április 12. (csütörtök), 19.00: Tisza TV-Tiszaújvárosi Phoenix KK – Győrszol-Széchenyi Egyetem (Tiszaújváros)

Visszavágó mérkőzés, április 20. (péntek), 19.00: Győrszol-Széchenyi Egyetem – Tisza TV-Tiszaújvárosi Phoenix KK (Győr)

A 21-23. helyért

Első mérkőzés, április 14. (szombat), 16.00: FKSZC Sárvár – Szerencs VSE (Sárvár)

Visszavágó mérkőzés, április 21. (szombat), 18.30: Szerencs VSE – FKSZC Sárvár (Szerencs) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!