Sport

2012.04.18. 21:57

Lefagytak a második negyedben

Kikapott a DKSK a fővárosban a BSE-től, a 9. hely sorsa szombaton, Miskolcon dől el.

Kikapott a DKSK a fővárosban a BSE-től, a 9. hely sorsa szombaton, Miskolcon dől el.A női kosárlabda NB I/A rájátszásában, a 9. helyért zajló, két nyert meccsig tartó párharc második összecsapása hasonlóan kezdődött az elsőhöz, Budimir centerhelyről szórta a pontokat, és mivel csapattársai is magabiztosak voltak, így 3 perc alatt tisztes előnyre tett szert a DKSK (3-10). A hazaiak palánkja alatt tarthatatlanok voltak a diósgyőriek, Reiner is belelendült (10-18), majd amikor Károlyi vezérletével közelebb lopóztak a fővárosiak (16-18), Reiner ,,tett rendet”, a sebtiben szerzett 4 pontjával (16-22).

A második játékrész elején lefagyott a DKSK, egy percen belül fordított a hazai gárda (26-24). Skoricnak mezőnyből nagyon nem ment, így a kispadra került, a másik oldalon becserélt Sonyák viszont szaporán termelt (33-24). Az ő remeklése után, a 15. percben szerezte a játékrész első pontját a vendégcsapat, de ekkor is csak egy büntető ment be. A Diósgyőrön az időkérés sem segített, és amikor Puskás edző egy kivételével (Orsó) lecserélte a negyed hajrájára kezdőcsapatát, hogy a jó munka után pihenhessenek, Ocsenásék így sem tudtak közelebb jönni (39-29).

Fordulás után

A térfélcserét követően a hazaiak találtak be előbb, majd Szabó B. triplája és duplája után 7 pontra csökkent a különbség (41-34). Ez pár percen át megmaradt (45-38), egészen addig, amíg Orsó le nem másolta a diósgyőri játékos produkcióját. 50-38-bál időt kért Vukicevic edző, és amikor Skoric a 29. percben megszerezte első akciókosarát (52-44) még volt egy halvány reménysugár, de mivel a negyed végén Szondy 2+1 pontot, Tiba pedig egy triplát szerzett, ezzel gyakorlatilag elszállt a DKSK (58-45).

A záró játékrészben az addig is a külső dobásokra építő BSE tovább folytatta a tripla termelést, így a Diósgyőrnek nem volt esélye arra, hogy befogja a hazaiakat. Orsó a 39. percben saját maga ötödik, csapata kilencedik trojkáját vágta be (72-58), magabiztossá téve ezzel a BSE győzelmet, és kiharcolva a harmadik mérkőzést.


Jegyzőkönyv

BSE-FCSM – DKSK-MISI 72-60 (20-24, 19-5, 19-16, 14-15)

Budapest, 100 néző. V.: Gál J. Fodor A. Hervay T.

BSE-FCSM: SZONDY (21/3), ORSÓ (19/15), Károlyi (12/3), Karlócai (1), Bagi (-). Csere: SONYÁK (13/3), Miháczi (1), Tiba (5/3), Szabó V. (-). Vezetőedző: Puskás Artúr.

DKSK-MISI: Ocsenás (1), Szabó B. (9/3), REINER (17), Skoric (11), Budimir (16). Csere: Kántor (6), Lugosi (-). Vezetőedző: Milen Vukicevic.

Puskás Artúr: – Amit ígértem, azt tartani tudjuk: szombaton Miskolcon találkozunk.

Milen Vukicevic: – Jól kezdtünk, de aztán a második negyedben rengeteg hibát csináltunk. Engedtük, hogy ez ellenfél a saját ritmusában játsszon, és a külső dobásokban sem tudtuk tartani a lépést. Tudjuk hol hibáztunk, ezeket kell kijavítani szombatra.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

A 9. helyről döntő mérkőzést szombaton 18 órától a miskolci városi sportcsarnokban játsszák a csapatok.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!