Sport

2012.04.15. 15:39

EURO 2012 - Felkészítik a tengerparti strandokat a vadkempingezőkre

Varsó, 2012. április 15., vasárnap (MTI) - Gdansk felkészül arra, hogy sok szurkoló a tengerparti vadkempingezést választja a nyári, lengyel-ukrán szervezésű labdarúgó Európa-bajnokság idején.

Varsó, 2012. április 15., vasárnap (MTI) - Gdansk felkészül arra, hogy sok szurkoló a tengerparti vadkempingezést választja a nyári, lengyel-ukrán szervezésű labdarúgó Európa-bajnokság idején.

A helyi sport- és rekreációs központ a szurkolói honlapok fórumain értesült arról, hogy a tengerparti strandokat is fel kell készítenie a fokozott érdeklődésre, mert sokan nemcsak szórakozni, de aludni is ott fognak. Ezért júniusban több mobil mellékhelyiséggel szerelik fel a stadiontól sétatávolságra fekvő strandokat és a környéken megerősítik a mentőügyeletet is - írta hétvégi kiadásában a Gazeta Wyborcza című napilap.

A négy gdanski mérkőzésre a szervezők várakozása szerint akár több százezer szurkoló is érkezhet. A környéken megfelelő számú szálláshely létezik, de sok helyütt teltház van, vagy a kontinensbajnokság idejére többszörösen megemelt árak éppenséggel elriasztják a vendégeket, pedig a négy lengyel Eb-helyszín közül még mindig Gdansk a legolcsóbb.

Lengyelországban Gdanskon kívül a fővárosban, valamint Poznanban és Wroclawban zajlanak a mérkőzések.

Szálláslehetőségeket a hotelek honlapjai mellett például külön szálláskereső portálokon lehet keresni (http://accommodation.2012life.eu; http://www.accommodation-euro2012.com; www.stayeuro.com), vagy a szurkolói kemping internetes oldalán (http://www.carlsbergfancamp.pl). Várhatóan Varsóban lesz a legnehezebb szállást találni, így az árak is ott lesznek a legmagasabbak.

Az Eb nyitómérkőzését június 8-án a lengyel fővárosban játsszák.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!