Sport

2012.04.27. 14:14

DKSK: Marad Hadzovic, Skoric és Ocsenás

Pénteken bemutatkozott Miskolcon Peresztegi Nagy Ákos, a DKSK-MISI kosárlabdacsapatának új vezetőedzője.

Pénteken bemutatkozott Miskolcon Peresztegi Nagy Ákos, a DKSK-MISI kosárlabdacsapatának új vezetőedzője.

Hetek óta tudott volt, hogy váltás lesz az élvonalbeli női együttes kispadján, miután Milen Vukicevicnek nem sikerült elérnie a kitűzött célt a csapattal, ami nem volt más, mint a legjobb nyolcba kerülés. Peresztegi Nagy Ákos neve már egy évvel ezelőtt is szóba került a piros-fehéreknél, ám akkor az elnökség többsége a helyi kötődésű Vukicevic mellett tette le a voksát. Az új tréner – akivel 1+1 éves kontraktust kötöttek a diósgyőriek – a pénteki sajtótájékoztatón kijelentette:

– Megtisztelő, hogy egy ilyen nagy hagyományokkal bíró klubnak lehetek az edzője – fogalmazott Peresztegi Nagy Ákos. – Óriási kihívás számomra visszavezetni a csapatot abba a dicsfénybe, amelyben a kilencvenes és a kétezres években volt. Huszonegy esztendő után, a 2011/2012-es évadban nem edzősködtem napi szinten, de jó volt ez a kis pihenő, egyáltalán nem ártott. Február környékén azonban már hiányzott a meccsek légköre, az adrenalin, ekkor érkezett a megkeresés. Remélem, nem egy-két közös szezonunk lesz, véghezvihetek egy hosszabb távú szakmai munkát. Szeretnék alkotni valami olyat a csapattal, a team-mel, amiről hosszú idő után is beszélni fognak.

A Peresztegi stílusról

A szakvezető a játékosok kapcsán elárulta, az első listáján negyven név szerepelt, ám ez azóta folyamatosan alakult. Az előzetes tervek szerint május közepére 80-90 százalékban meglehet az ,,új" DKSK-MISI kerete, és amint azt Szabó Tamástól, az együttest működtető gazdasági társaság ügyvezetőjétől megtudtuk: a régiek közül Brankica Hadzovicra, Maya Skoricra és Ocsenás Barbarára a továbbiakban is számítanak, míg a többiek esetében pillanatnyilag nincs végleges döntés. A diósgyőriek a bajnokságra való felkészülést augusztus 1-jén, szerdán kezdik meg.

– Remélem, van ilyen – ezt lapunk azon felvetésére mondta az újdonsült szakvezető, hogy azt kérdeztük tőle: milyen játékot remélhetnek a szurkolók a csapattól, létezik-e egyfajta Peresztegi-stílus? – Több taktikai variációt szeretnék begyakorolni a lányokkal, egyfajta agresszív védekezést, amely a jelen korszaknak megfelelő. Törekedni fogunk a gyors támadásvezetésre, a felpörgetett kosárlabdára, a csapatkialakítás is ezen filozófia mentén történik.

Szabó Tamás azt is hozzáfűzte: ,,Biztos vagyok benne, hogy a következő szezonban egy más DKSK-t fog látni a közönség. A változás elsőszámú letéteményese Peresztegi Nagy Ákos."

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!