Sport

2012.04.11. 18:47

Aratni akar a DVTK, de előtte vetni, az új vezetőedzővel

Miskolc - "Víctor Munoz? Persze, tudom ki az, de az edzőkérdéssel még nem foglalkoztunk."

Miskolc - "Víctor Munoz? Persze, tudom ki az, de az edzőkérdéssel még nem foglalkoztunk."

A múlt héten hétfőn telt ki az ideje a vezetőedzői poszton Benczés Miklósnak a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatánál. A trénertől a klub szakmai igazgatója, Szentes Lázár vette át az első csapat irányítását, egy nappal később pedig kiderült, hogy az ideglenes megoldásnak tekinthető felállást egy-két hónapon belül szeretnék megnyugtatóan rendezni. Ezalatt az időszak alatt szeretnénk megtalálni az új vezetőedzőt, akivel kapcsolatban a múlt hét keddi sajtótájékoztatón úgy fogalmaztak: egy több nyelven beszélő, a siker receptjét ismerő, bajnoki dobogós eredményt vagy kupagyőzelmet felmutatni tudó, külföldi szakember lehet a majdani befutó.

Munozról

Az egyik országos internetes portál értesülései szerint a jelöltek között van a spanyol Víctor Munoz, aki a Real Zaragozával spanyol Király-kupa- és Szuperkupa-győztesnek vallhatja magát. Dudás Hunornak, a DVTK csapatát működtető cég ügyvezetőjének feltettük a kérdést: megtalálták-e Munoz személyében az együttes új vezetőedzőjét?

Víctor Munoz? Persze, tudom ki az, de az edzőkérdéssel még nem foglalkoztunk – felelte Dudás Hunor. – Őt is beajánlották, gondolom a menedzsere fontosnak tartotta ezt a sajtó nyilvánossága révén a közvélemény tudomására hozni, valamilyen ok miatt. Egyébként most, hogy híre ment annak, hogy edzőt váltunk, hogy új szakvezetőt keresünk a csapat mellé, beindultak a menedzserek, boldog, boldogtalan küldi az ajánlatokat, amelyen nem ritkán 10-20 edző neve is szerepel. Ezeket kellene átnéznünk, elemeznünk, de még hozzá sem kezdtünk ehhez a feladathoz.

Arra a kérdésünkre, hogy ezek szerint tévesen jelent meg a nyilatkozata az országos sportnapilapban a múlt héten, amikor azt idézték tőle, hogy ,,két spanyol és egy német szakember keltette fel az érdeklődésünket, velük valószínűleg felvesszük a kapcsolatot”, Dudás Hunor azt válaszolta, hogy nem pontosan így fogalmazott, de nem is ez a lényeg, mert mint azt újra elmondta: még nem kezdték el elemezni az ajánlatokat.

Reyes útja

Azt is felvetettük a DVTK ügyvezetőjének: a jelenlegi erős spanyol vonal miatt eléggé életképesnek tűnik az a feltételezés, hogy hispán szakember kezébe kerül a DVTK, és ebben segíthet akár Javier Reyes is, a piros-fehérek spanyol erőnléti edzője, aki a múlt hét első felében ,,véletlenül” haza utazott...

Javier Reyes hazautazása és az edzőkeresés között nincs összefüggés, az erőnléti edzőnket azért engedtem haza, mert edzőképzésen kellett részt vennie – tudtuk meg Dudás Hunortól, aki arra a megjegyzésünkre, hogy ez remek alkalmat szolgáltathatott arra, hogy kollégái között rátalálhasson egy potenciális jelöltre, vagy akár puhatolózzon egyiknél, másiknál, az ügyvezető így reagált: – Nem bíztam meg ilyen feladattal Javier Reyest.

Havi több tízezer euró?

Dudás Hunornak azt is felvetettük, hogy olyan külföldi szakember, aki az általuk megfogalmazott kritériumoknak megfelel, vélhetően havi több tízezer eurós fizetést is kér majd, és erre bizony áldozni kell, így felelt:

– Nem tudom, hogy mennyit kér majd az, aki nekünk is megfelel, biztosan nem lesz olcsó, de áldozni kell erre, mert ahhoz, hogy aratni tudjunk, ahhoz vetni kell.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a jövő évi játékoskeret kialakításában mekkora mozgástere lehet az új vezetőedzőnek, maradnak-e a fokról fokra fejlesztésnél, vagy, ha kell, kicserélik akár a csapat felét is, mint, ahogy azt tették a Videotonnál, Paulo Sousa érkezése után.

– Az optimális az lenne, ha már a következő szezon előtt megismerné a játékoskeretet és ezek alapján tenne javaslatot az új vezetőedző a játékoskeret alakítására – mondta Dudás Hunor. – Mi eddig is a lépésről lépésre való fejlődés hívei voltunk, és ettől nem kívánunk eltérni a jövőben sem, azaz biztos, hogy nem fogjuk a fél csapatot lecserélni. A meglévő játékoskeret posztonkénti erősítése jöhet szóba, az eddigiekhez hasonló léptékekkel.

A Diósgyőrnél Benczés Miklós leváltása óta lázasan folyik az edzőkeresés, és a Nemzeti Sport Online információi szerint az egyik jelölt a kispadra a korábbi kiváló labdarúgó, a Real Zaragozát edzőként spanyol Király-kupa- és Szuperkupa-győzelemre vezető Víctor Muñoz. A legutóbb a svájci Neuchatel Xamaxnál dolgozó szakember szerződtetésének akadálya az lehet, hogy túl magasak az anyagi igényei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!