Sport

2012.04.26. 07:43

A dágiak szereztek előnyt

A 3. helyért zajló párharc harmadik meccsét vívta a Dág és a Vegyész RC-Kazincbarcika.

A 3. helyért zajló párharc harmadik meccsét vívta a Dág és a Vegyész RC-Kazincbarcika.Jól kezdte a Vegyész a találkozót, ugyanis Juhász nyitásaival és Gulyás sáncaival sikerült 2-6-ra ellépniük a vendégeknek – amikor is a hazaiak időt kértek. A rövidke szünet használt a dági oldalon, hiszen az első technikai időnél már mindössze egy egységgel vezetett a Barcika (7-8). A szett második részében egymás mellett mentek a csapatok, viszont a második technikainál már a házigazda volt előnyben (16-15). A folytatás sem a legjobban alakult az észak-borsodiak számára, mert a Dág nem akart botlani; hiába hívta kupaktanácsra övéit Dudás-edző 20-18-nál, Jánossyék nyerték a nyitó felvonást.

A második játszmának úgy vágtak neki a felek, hogy felváltva termelték a pontokat, ám általában a hazai támadások voltak hatékonyabbak (8-6). A továbbiakban sem tudott közelebb kerülni riválisához a VRCK, ezért törvényszerűen jött a barcikai időkérés. Jánossy és Zirigh vezetésével tartotta magát a DKSE, viszont Juhász két jó szerváját követően már ők kértek pauzát. 22-18-nál a borsodi szakvezető tette ugyanezt, majd 24-23-nál a dágiak is hasonlóan cselekedtek. A Vegyész összekapta magát a végjátékra, és egalizálni tudta az állást.

Domináló támadójáték

A következő menet elején a Lehóczky-testvérek megnyitották a Dágot, de Bokor is bemutatott nem egy remek ütést (3-8). A folytatásban még mindig a Vegyész akarata érvényesült, amire 9-14-nél ,,érkezett" a vendéglátó idő. Némileg feljöttek a hazaiak, izgalmassá vált a meccs, és 15-17-nél Dudás András is úgy látta jónak, ha szusszanásnyi szünetet kér. A DKSE szintén ezzel próbált operálni 15-20-nál, de a vendégek támadójátéka dominált, így fordult a helyzet. A negyedik játszmában mindig a Dág vezetett pár pontocskával (8-6, 16-14), a szett utolsó harmadában a látogatók mestere két alkalommal is időt kért (18-15-nél és 22-18-nál). Juhász révén zárkózott a VRCK, de 23-21-nál Krupánszkiék megcsinálták a szükséges két egységet. Dág-ponttal indult a mindent eldöntő játszma, aztán 1-3 lett az állás, térfelet azonban már 8-7-nél cseréltek a csapatok. Később a barcikai szakvezető két alkalommal is új impulzust kívánt adni legényeinek, de a hazaiak állták a sarat, és ezzel megnyerték a mérkőzést.

 Jegyzőkönyv

Dági KSE – Vegyész RC-Kazincbarcika 3:2 (22, -25, -18, 21, 12)

Dág, 100 néző. V.: Kiss, Mezei. 

Dág: Oszuska II Z., Jánossy, Krupánszki, Oszuska G., Pollák, Horváth. Csere: Zirigh (liberó), Lokker. Csapatvezető: id. Oszuska Zoltán.

Vegyész RC: Csizmadia, Lehóczky G., Juhász, Lehóczky L., Bokor, Gulyás. Csere: Dudás (liberó), Árva, Orosz. Edző: Dudás András.

id. Oszuska Zoltán: – Egy nagyon jól játszó Barcikát győztünk le, hatalmas küzdelemben.

Dudás András: – Gratulálok a Dágnak, remélem, még visszajövünk.

Az egyik fél három győzelméig zajló párharc állása: 2-1, a Dág javára.

A negyedik mérkőzést pénteken 17.30-tól rendezik Kazincbarcikán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!