Sport

2012.03.27. 17:35

DVTK-Vénusz Szabadidőközpont: Vasárnap elődöntő a Fradival

DVTK-Vénusz Szabadidőközpont NB I-es női futsalcsapata története során először lehet finalista.

DVTK-Vénusz Szabadidőközpont NB I-es női futsalcsapata története során először lehet finalista.

Befejeződött a 2011/2012-es bajnokság alapszakasza az előző hét végén a női futsal élvonalban, s az első helyet a nemrégiben ,,diósgyőrivé" keresztelt miskolci együttes szerezte meg. A Vénusz igazán remek eredménysorral büszkélkedhet, mert mindössze egy vereség és egy döntetlen csúszott be. A Sárréti Géza által vezetett gárda már a szeptember végi induláskor jelezte, hogy igényt tart akár az aranyéremre is, amelyet a címvédő Vesta legyőzésével (7-4) nyomatékosítottak a lányok. Igaz, az előző évad győztesénél már ekkor is jelentkeztek problémák, és a helyzet később addig romlott, hogy a honi szövetség decemberben kizárta a székesfehérvári székhelyű gárdát a bajnokságból – s mert a Vesta nem játszotta le meccseinek ötven százalékát, eredményeit törölték, így a miskolci háromgólos vereségüket is.

– Mi azért büszkék voltunk, és vagyunk is arra, hogy elvettük az itthon két és fél éve tartó veretlenségüket – tette ehhez hozzá Sárréti Géza, aki ekképpen folytatta: – Azért azt megjegyezném, hogy tavaly a második helyen zártuk az alapszakaszt a Vesta mögött, így nyugodt lelkiismerettel mondhatom: hazai sikerünk után biztosan nagy harcban lettünk volna velük.

Kétszer is megverték

A szakember szerint a ,,pole pozíciót" elsősorban annak köszönhetik, hogy végig egyenletes teljesítményt nyújtottak, a játékosok nagyrészt hozták a tőlük elvárt teljesítményt.

– Egy-egy meccsen azzal jöttünk fel, vagy ki egy nehezebb helyzetből, hogy a lányok mozgósítani tudtak bizonyos mentális tartalékokat – mondta Sárréti Géza. – Küzdöttek, harcoltak egymásért a pályán, jó csapatszellem uralkodott.

A képet csak egy szerencsétlen sérülés árnyékolja, ugyanis a március 10-i, Univerzum (3-4) elleni meccsen a Vénusz elveszítette egyik legjobbját, Kovács Alizt – aki keresztszalag-szakadás miatt körülbelül fél év múlva térhet csak vissza. Vagyis, a DVTK-Vénusz Szabadidőközpont nélküle vág neki az egyik fél két sikeréig tartó elődöntős párharcnak a Ferencváros ellen, amely vasárnap 17 órakor kezdődik a miskolci városi sportcsarnokban.

– Kevesebb ugyanolyan szintű játékossal rendelkezünk, mint a zöld-fehérek, és ez egy egymás utáni, ki-ki csatában sokat nyomhat a latban, ezért nagyon oda kell majd figyelnünk arra, hogy elkerüljünk újabb sérülést, vagy kiállítást. Természetesen egy kevesebb létszámmmal bíró keret esetében vigyázni kell arra is, hogy ki mennyit pihen, akár a mérkőzéseken, akár a mérkőzések között. Reális az az elvárás, hogy bekerüljünk a döntőbe, mivel az alapszakaszban kétszer is megvertük a Ferencvárost, de az is előny, hogy itthon kezdünk, ahol remélhetőleg számíthatunk a szurkolók támogatására, ugyanis az nagy segítség lenne a lányoknak. Szeretném, ha játékban további tartalékokat vennénk elő, s bízom benne, hogy a cserejátékosok is felnőnek a feladathoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!