Sport

2012.03.20. 17:02

Vegyész RC-Kazincbarcika: Most jön a harmadik

Kazincbarcika - A harmadik meccsét játssza a férfi röplabda NB I elődöntőjében a VRC a FINO ellen.

Kazincbarcika - A harmadik meccsét játssza a férfi röplabda NB I elődöntőjében a VRC a FINO ellen.

Szerdán 17.30-tól Kazincbarcikán rendezik meg a férfi röplabda NB I rájátszásában a bajnoki elődöntő három nyert csatáig tartó harmadik meccsét, amelyen a házigazda Vegyész RC-Kazincbarcika a FINO-Kaposvárt fogadja. Az első két mérkőzést a múlt hét végén a somogyi megyeszékhelyen zúzták le a csapatok, és mindkétszer hazai siker született, így a kaposváriak csupán egy győzelemre vannak a finálétól. A FINO-Kaposvár erejét jelzi, hogy a 2011/12-es szezon eddigi 21 meccséből mind a 21-et megnyerte, szettet is csupán négyet vesztett (ebből az alapszakaszban kettőt hazai pályáján a Kecskeméttel szemben, egyet Kazincbarcikán, illetve most a rájátszásban, hazai pályán újfent a Barcika ellen). És, hogy nyerhet-e az eddig hibátlanul teljesítő együttes ellen a VRC?

– Nyerhet – mondta Dudás András, a Vegyész RC-Kazincbarcika trénere. – Egy kis bátorsággal, egy kis szerencsével lehetett volna akár már idegenben is győzni, főleg az első találkozón, amikor a harmadik szettben végig vezettünk, már 24-14-re is. Igaz, hogy annak a játszmának a vége 18 lett, de akkor komoly gondjai voltak a Kaposvárnak, és ha azt a játékot ott tovább folytatjuk, akkor minden más lett volna. Ez fordulópont volt, és ha más aggyal gondolkodnak a játékosok, akkor meglepetést lehetett volna okozni. Tény, hogy alapból jobbak a somogyiak, de ha összejön olyan játék, mint ott a jobb szettekben, akkor ez a párharc nem ér véget szerdán.

Mit hoz a valóság?

Arra a kérdésre, hogy nem nyomasztja-e a VRC röpiseit, hogy olyan ellenféllel kell harcba szállniuk, amelyik az idén még veretlen, erre Dudás András a következőt felelte:

– Szerintem az ellenfelünket ez jobban zavarja. A mér említett meccsen meg is voltak lepődve, megakadt a gépezetük. Nekik is hat jó emberük van, nagy variációs lehetőségük nincs, akit behozhatnak – bár tehetséges fiatalok – nem olyanok, hogy ha valaki betlizik, akkor igazi pótlást jelentenének.

Dudás András elmondása szerint bár a szokásos gondokkal ezúttal is együtt kellett élniük, nevezetesen, hogy iskolai-, munkahelyi elfoglaltságok miatt nem tudott mindig mindenki részt venni az edzéseken, de a meccsről nem fog hiányozni senki.

– Megpróbáljuk meghosszabbítani ezt a csatát, de egyelőre ebben a meccsben kell gondolkodnunk, arra készülünk, hogy egy jó mérkőzést játszunk és nyerünk, aztán majd meglátjuk mit hoz a valóság – mondta Dudás András.


Az elődöntő párharca

1. mérkőzés, március 16. (péntek), 18.30: FINO-Kaposvár – Vegyész RC-Kazincbarcika 3:1 (19, 20, -18, 16) 

2. mérkőzés, március 17. (szombat), 16.00: FINO-Kaposvár – Vegyész RC-Kazincbarcika 3:0 (22, 17, 21)

3. mérkőzés, március 21. (szerda), 17.30: Vegyész RC-Kazincbarcika – FINO-Kaposvár

4. mérkőzés, március 22. (csütörtök), 17.30: Vegyész RC-Kazincbarcika – FINO-Kaposvár – ha szükséges

5. mérkőzés, március 24. (szombat), 17.00: FINO-Kaposvár – Vegyész RC-Kazincbarcika – ha szükséges

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!