Sport

2012.03.12. 11:37

Talma a kategória 2. helyén Orfűn

Orfű - A rallysprint bajnokság elmúlt hétvégi orfűi futamán "gyúrt" a hónap végén Egerben startoló országos rali bajnokság küzdelmeire világbajnok motorosunk, Talmácsi Gábor.

Orfű - A rallysprint bajnokság elmúlt hétvégi orfűi futamán "gyúrt" a hónap végén Egerben startoló országos rali bajnokság küzdelmeire világbajnok motorosunk, Talmácsi Gábor.

Talmácsi Gábor és csapata, a Maricsek Racing Team tesztelési célzattal részt vett a Rally Sprint Bajnokság nyitófutamán, ahol 5 gyorsasági állt a rendelkezésükre arra, hogy elsősorban kipróbáljanak egy Mitsubishi Lancer Evo 9-es versenyautót. A rally köztudottan azon sportok közé tartozik, ahol folyamatosan változnak a körülmények, melyekhez villámgyorsan kell alkalmazkodni és esetenként improvizálniuk is kell a versenyzőknek. A szeszélyes időjárásnak köszönhetően így volt ez a verseny napján is, amikor az első gyorsasági alatt volt egy kisebb havazás, majd az eső kezdett el esni, a legutolsó gyorsaságira pedig már száraz aszfalt várta a pilótákat. Talmácsiék több beállítást, illetve gumikeveréket is kipróbáltak és lépésről lépésre fejlődtek, gyorsultak, amit az elért időeremények is jól mutattak és végül kategóriájukban a 2. helyen zártak.

Várakozáson felülire sikerült

Talmácsi Gábor: "Elégedett vagyok, sokat tanultam és tapasztaltam. Volt alkalmam kipróbálni, hogy milyen vizes, csúszós aszfalton menni, de a nap végére a slick gumik is előkerültek. A 3. gyorsaságitól megjött a kellő lenület és elkezdtük élvezni a versenyt. Bár elsősorban most nem az időeredmények voltak a fontosak, mindenképpen jó viszonyítási alapot adnak számunkra. Kilométerről kilométerre egyre jobban éreztem az autót és a felvételeket visszanézve is igyekeztem minél jobban megválasztani az íveket és minél jobb féktávokat venni. Nagyon gyorsan megtaláltuk a közös hangot a navigátorommal, Patkó Gergővel, aki meglévő rutinjával szintén sokat segített. Köszönöm a csapatomnak és szerelőknek a munkát és a segítséget."

Maricsek Miklós: "Minden az előzetes várakozáson felülire sikerült. Sokkal több információval és tapasztalattal lettünk gazdagabbak, mint amit reméltünk. Talmácsi Gábor egy vérprofi versenyző, akivel öröm a közös munka. Nagyon aprólékosan és részletesen el tudja mondani hogy milyen beállításra lenne szüksége, hogyan viselkedik az autó. Iszonyatosan gyorsan tanul és nagyon komolyan veszi a munkát. Bár az eredmény másodlagos volt számunkra ezen a hétvégén, jól látszott, hogy nemcsak 2 keréken, hanem 4-en is gyorsan és pontosan tud menni. Sok munka vár még ránk, de nagyon jó irányba haladunk és igyekszünk mindenben segíteni őt."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!