Sport

2012.03.06. 20:17

Ligakupa: Csirszki is pályára léphet a Videoton ellen

Ligakupa negyeddöntő visszavágót játszik szerdán a DVTK a Videoton FC vendégeként.

Ligakupa negyeddöntő visszavágót játszik szerdán a DVTK a Videoton FC vendégeként.

A fiataloknak ad lehetőséget a Benczés Miklós, a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzője a szerdán 16 órától Székesfehérvárott megrendezésre kerülő Videoton FC – Diósgyőri VTK Ligakupa negyeddöntő visszavágón.

Mint ismert: a két együttesnek a Ligakupa párharcának első meccsén, két hete, két góllal, 2-0-ra a Videoton nyert Diósgyőrben, így nem sok esélye maradt a továbbjutás kiharcolására a DVTK-nak. És mivel a két gárda a mostani Ligakupa találkozó után négy nappal ismét egymás ellen játszik (vasárnap 18 órától bajnokit, Diósgyőrben), így a piros-fehéreknél az a döntés született, hogy ez utóbbi mérkőzést helyezik előrébb a fontossági sorrendben.

– Más lesz a felállásunk mind a két meccsen, a vasárnapi bajnokinak ugyanis nagyobb a jelentősége számunkra, úgyhogy az utazás fáradalmait, az esetleges sérülés veszélyeit is kiküszöbölendő, elsősorban a fiataljainknak kívánunk ez alkalommal lehetőséget adni – tudtuk meg Benczés Miklóstól, a DVTK vezetőedzőjétől. – Ez egy jó lehetőség lesz azok számára, akik Fehérváron pályára léphetnek, remélem többen megragadják majd ezt.

Az utaslistára több olyan játékos is felkerült, akik nem tartoznak a felnőtt csapat keretéhez, de a DVTK tartalékegyüttesében, az NB III-ban az ősszel pályára léptek, úgymint Czégel Máté, Czető Márk, Eperjesi Gábor, Demkó Balázs, Hornyák Marcell. Ugyanez nem mondható el Csirszki Martinról, aki 17. életévét január elején töltötte be, és az ősszel az DVTK U18-as gárdáját erősítette.


A DVTK utazó kerete

Farkas B., Rakaczki, Vági, Vadász, Czégel, Nagy T., Gohér, Frizoni, Sekour, Arze, Demkó, Dobos, Bogáti, Bacsa, Hornyák, Czető, Eperjesi, Csirszki.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!