Sport

2012.03.02. 11:56

Kutasi Róbert: "Vége az életemnek. Amiért harcoltam, mind semmivé vált..."

Budapest, 2012. március 2., péntek (MTI) - Negyvenhét évesen öngyilkosságot követett el Kutasi Róbert, a labdarúgó NB II-ben szereplő REAC igazgatója csütörtökön - közölte honlapján a klub péntek reggel.

Budapest, 2012. március 2., péntek (MTI) - Negyvenhét évesen öngyilkosságot követett el Kutasi Róbert, a labdarúgó NB II-ben szereplő REAC igazgatója csütörtökön - közölte honlapján a klub péntek reggel.

13.10 - A BRFK közleménye

Mucsi Nóra, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletes az MTI érdeklődésére elmondta: 2012. március 1-én, délután az XIV. kerület egyik épületének folyosójáról egy 48 éves férfi, feltehetően öngyilkossági szándékkal leugrott és a helyszínen életét vesztette. A lefolytatott helyszíni szemle során idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel, a további eljárást a BRFK rendkívüli haláleseti osztálya folytatja le.

 


 

"A REAC elnöksége mély fájdalommal tudatja azt az iszonyatos hírt, mely egyben számunkra felfoghatatlan is, klubunk igazgatója, Kutasi Róbert 2012. március 1-én az értelmetlen halált választotta! Az űr, melyet maga után hagyott, soha nem pótolható" - áll az egyesület közleményében. Kutasi Róbertet a klub saját hallottjának tekinti.

A másodosztályú klub az elmúlt napokban azzal került a figyelem középpontjába, hogy kedden - nyolc mérkőzés manipulálásának gyanúja miatt - a Központi Nyomozó Főügyészség őrizetbe vette és kihallgatta az egyesület hat jelenlegi és volt futballistáját, akik csütörtökön előzetes letartóztatásba kerültek.

"Vége az életemnek. Amiért harcoltam, mind semmivé vált, abban a klubban gyűrt maga alá a mocsok, amelyért dolgoztam, azok az emberek tettek tönkre, akikben megbíztam. Csúzlival lövöldöztem az aknavetőkre, s belátom, vereséget szenvedtem" - olvasható Kutasi Róbert csütörtöki nyilatkozata a Nemzeti Sport pénteki számában.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapja megemlékezésében arról írt, hogy Kutasi - aki az NB II-es bizottság elnöke volt - a kilencvenes évek elejétől egészen haláláig sportújságíróként is dolgozott, s az utóbbi tizenegy évben klubigazgatóként vezette a REAC csapatát.

Sportvezetői karrierje során betöltötte a sajtófőnöki posztot az MLSZ-nél, és a szövetség elnökségi tagja is volt, 2010-ben jelentős szerepet vállalt a jelenlegi elnökség felállásában. A közlemény szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség "megrendülten és mély fájdalommal búcsúzik Kutasi Róberttől."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!