Sport

2012.03.29. 12:29

A DVTK szerződést bontott Farkas Balázzsal

Farkas Balázs csütörtökön délelőtt ugyan megjelent Diósgyőrben, de az edzésre nem öltözött át, hanem találkozót kért Dudás Hunortól, a DVTK-t működtető cég ügyvezetőjétől.

Farkas Balázs csütörtökön délelőtt ugyan megjelent Diósgyőrben, de az edzésre nem öltözött át, hanem találkozót kért Dudás Hunortól, a DVTK-t működtető cég ügyvezetőjétől. A klubvezető azon kérésünkre, hogy szerződéses kötelezettségük-e a klub alkalmazottainak, hogy a velük szemben indított rendőrségi eljárásról tájékoztassák a sportszervezetet illetékesét, Dudás Hunor azt válaszolta, hogy ilyen kötelezettségük nincs a labdarúgóknak.

– A lényeg az, hogy Farkas Balázs arról tájékoztatott engem csütörtökön délelőtt, hogy előző nap a Központi Nyomozó Főügyészség kihallgatta őt, és a kihallgatás végén meg is gyanúsította egy rendbeli kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel, amelyet nem diósgyőri játékosként, hanem mint egykori REAC labdarúgóként rónak fel neki – válaszolta az Észak-Magyarország megkeresésére Dudás Hunor, a DVTK-t működtető cég ügyvezető igazgatója. – Ezen információ alapján pedig nem dönthettem másként, minthogy felbontom a játékossal a szerződést, ugyanis a Magyar Labdarúgó Szövetség márciusban hatályba lépett versenyszabályt módosító rendelkezése értelmében, aki ellen mérkőzés eredmények jogellenes befolyásolása miatt büntetőeljárás indult, a szövetség versenyrendszerében semmilyen tevékenységet nem folytathat. Vagyis nem látogathatja csapatunk edzéseit, az eljárás jogerős befejezéséig.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!