Sport

2012.02.05. 15:46

Kosárgála - Elszánt kapitányok készülnek az Eb-selejtezőkre

2012. február 5., vasárnap (MTI) - Elszánt új kapitányokkal kezdi meg a felkészülést a férfi és női kosárlabda-válogatott a nyári Európa-bajnoki selejtezőkre.

2012. február 5., vasárnap (MTI) - Elszánt új kapitányokkal kezdi meg a felkészülést a férfi és női kosárlabda-válogatott a nyári Európa-bajnoki selejtezőkre.

Szalay Ferenc, a szövetség elnöke a budapesti All Star-gála előtt tartott sajtótájékoztatón bevezetőjében kifejtette, hogy mindkét nemzeti csapat számára az elsődleges cél a 2013-as Eb-szereplés kivívása, a női együttes pedig 2015-ben idehaza bizonyíthat a kontinenstornán.

A szlovák Stefan Svitek, a nemrég kinevezett női kapitány kifejtette:

"Sok munka vár vánk a május 9-én kezdődő felkészülési időszakban, amint véget érnek klubcsapatom, a Kassa meccsei az Euroligában és a szlovák bajnokságban, jövök Magyarországra. De természetesen addig is figyelemmel kísérem a játékosok teljesítményét az NB I-ben, illetve a külföldi ligákban."

Fegyverneky Zsófia, a Sopron játékosa közölte: örül, hogy magyarul tudó kapitány érkezett, és aki ott lesz a májusi edzőtáborban, mindent meg fog tenni a sikeres Eb-kvalifikációért, hogy ott legyen a válogatott jövőre Franciaországban. Vida Anna hozzátette, hogy a mostani fiatal csapat 2015-re érhet össze tapasztalt együttessé.

A női válogatott selejtezős mérkőzéseire június 15. és július 14. között kerül sor Sopronban és Miskolcon, utóbbi városban várhatóan egy felvezető négyes tornára is sor kerül majd.

A férfi szakvezetővé kinevezett, 2009-ig női kapitányként dolgozott Rátgéber Lászlóról Szalay Ferenc azt mondta: az ő személyében minden tudás és tehetség adott, hogy a női után férfi vonalon is sikeres legyen.

"Maximálisan motivált vagyok, ezzel kelek, ezzel fekszem" - mondta a 2009-ben a Szpartak Moszkvával Euroliga-győztes tréner. "Tiszteletet, alázatot és helyes önértékelést kértem a mai bemutatkozáskor a fiúktól, segítőim a Körmend edzője, Sabáli Balázs, illetve a szerb Ernest Radjen lesznek, utóbbi jelenleg Kínában tevékenykedik. Július 8-án kezdjük meg a felkészülést, a jelöltjeim közül csak Simon Balázs és Kámán Tamás nem vállalta a válogatottságot."

A két kapitány a délutáni All Star-gálán mutatkozik be, amelyen a nők 15:15 órától B33-as (félpályás) bemutatót tartanak, majd 16 órától a férfiak az NB I légiósaival csapnak össze.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!