Sport

2012.02.03. 19:07

DVTK, Vénusz: kéz a kézben

Miskolc - Megállapodott az NB I jelenlegi ötödikje a női futsal NB I pillanatnyi listavezetőjével.

Miskolc - Megállapodott az NB I jelenlegi ötödikje a női futsal NB I pillanatnyi listavezetőjével.

Még a Miskolci Szabadidőközpont-Vénusz élvonalbeli együttesének vezetőjeként kereste meg dr. Juhász Viktor múlt hónap közepén Dudás Hunort, a DVTK-t működtető cég ügyvezető igazgatóját, hogy mi lenne, ha a két klub ,,egybedolgozna" a jövőben. Az egyeztetések során aztán arra jutottak a felek, hogy az együttműködés mindkettejüknek kölcsönös előnyökkel járna. A Vénusznak azért, mert ezáltal szélesebb körben teszik ismertté magát a klubot, s így a női futballt is; a Diósgyőrnek pedig azért, mert ezzel gyakorlatilag olyan elvek mögé áll, amelyeket a Magyar Labdarúgó Szövetség támogat, és amiket vall az Európai Labdarúgó Szövetség is. Körmöndi Zoltán, a DVTK marketing-igazgatója a pénteki aláírási ceremónián arról is beszélt, hogy a Diósgyőr mindenfajta szakmai tanácsot igyekszik megadni, átadni a Vénusznak.

Amelynek – bár ma jelentették be – hivatalosan hétfőtől lesz DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont a neve. A meccseiket továbbra is a városi sportcsarnokban játsszák majd a hölgyek, viszont a címerük (szintén) megváltozott, sárga-kékről piros-fehérre.

– Két sikeres csapatról van szó, amelyek jó eredményeket érnek el, mindez szárnyakat adhat a továbbiakban, az utánpótlás tekintetében is. A megyében sajnos hiányzik a nagypályás női foci, s ez a mostani házasság remélhetőleg ezen is változtathat – ezek már Fuhrmann Géza, DVTK utánpótlás szervezési igazgató szavai voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!