Sport

2012.02.20. 17:54

Diósgyőri VTK: Verseny lesz a csapatba kerülésért

Miskolc-Diósgyőr - A diósgyőri stadionban bemutatták a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának újonnan igazolt játékosait.

Miskolc-Diósgyőr - A diósgyőri stadionban bemutatták a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának újonnan igazolt játékosait.

A koreográfia a nagy nyugati klubokéhoz hasonlított: méltóságteljesen vonultak be a szakmai vezetők, majd csinos hölgyek társaságában az új szerzemények, saját nevükre „hallgató”, számozott mezeikkel.

Posztokra igazoltak

Elsőként Szentes Lázár emelkedett szólásra:

– Posztokra igazoltunk azzal a céllal, hogy keretünkben mindenkinek legyen alternatívája – kezdte a szakmai igazgató. – Azt is mondhatom tehát, hogy a hiányposztokon kettőztük, így még nagyobb lesz a verseny a csapatba kerülésért. Ugyan még nem zárult le az átigazolási időszak, de már nem valószínű, hogy további játékos érkezik, vagy játékosok érkeznek hozzánk, hiszen a határidő hétfőn éjszaka lejár, később pedig már csak szerződés nélküli labdarúgót szerezhetünk meg.

Az igazgató ezután – az egyszerű bolti hasonlat mintájára – arról beszélt, hogy november óta nagy erőket mozgósítottak egy támadó leigazolása érdekében, de január 23-a, 25-e körül kiderült, hogy tervük nem válik valóra, az „árut” nem tudják a kosarukba tenni és a pénztárnál kifizetni. Szentes Lázárnak hiába tettük fel azt a kérdést, hogy ki a „kútba” esett játékos, nem kívánta megnevezni ezt a labdarúgót, azt viszont hozzátette, azzal, hogy mivel ez a labdarúgó nem tudott idejönni, egy csatár hiányzik. Benczés Miklós érdeklődésünkre elárulta, hogy a Szentes Lázár által meg nem nevezett labdarúgó ugyanaz a személy, akit a csapat idei első edzését követően, az egyik tematikus televíziós csatornának adott nyiltakozatában körülírt.

Szentes Lázár a személyi kérdéseknél megemlítette még, hogy szerződtetett labdarúgóik közül Illést és Szabó P.-t kölcsönadták Kazincbarcikára, Pál Sz. Siófokra távozott, ugyancsak kölcsönbe, Halgas és Menougong sorsa viszont még függőben van. Közülük előbbi ott volt a DVTK délelőtti tréningjén, utóbbi viszont nem, mert külföldi próbajátékon vesz részt.

Minőségi változás

A szakmai igazgatót Benczés Miklós követte a „beszélők” sorában.

– Keretünk nem csupán bővült, hanem ezekkel a céligazolásokkal minőségileg is javult – közölte a vezetőedző. – Abban bízom, hogy ez a tény a csapat teljesítményén is meglátszik majd. Ami pedig a napokban befejeződött törökországi edzőtábort illeti: kiváló körülmények között dolgoztunk és készültünk, a túra nagy dolog volt klubunk életében. Jó ellenfelekkel játszottunk, nagyszerű hotelben laktunk, sportolóink minőségi táplálékot kaptak, manapság erre is figyelni kell.

Szentes Lázár az Észak-Magyarország azon kérdésére, amely úgy hangzott, hogy a jelenlegi 5. helyból kiindulva módosítottak-e a korábbi célkitűzésen, ugyanis nagyon sok jel arra utal, hogy Európa Liga szereplést érő helyen szeretnének végezni, így felelt:

– Az első és a második helyezett elment tőlünk, a harmadik helyezett Videotont hazai környezetben fogadjuk és ahhoz, hogy esetleg beérjük, meg kell vernünk. Szóval a jövőről akkor beszéljünk, ha majd aktuális lesz, de minden energiánkat mozgósítjuk annak érdekében, hogy Európa Liga indulást érő helyen végezhessünk.

ÉM-KT


A hadrendről

A sajtótájékoztatón szóba került a DVTK által követendő hadrend is. Lapunk kérdésére, amely szerint a jövőben már csak azt a felállást láthatjuk-e majd a csapattól, amelyet a törökországi edzőtáborozás során gyakoroltak, az úgynevezett csúcsékes felállást, Benczés Miklós a következőket válaszolta:      

- A 4-2-3-1-es felállás könnyen variálható, lehet belőle 4-1-3-2, de akár 4-3-3 is. A hadrendet majd saját, pillanatnyi elképzeléseikhez és az ellenfeleikhez igazítjuk, rugalmasan kezeljük, így hétről hétre bizonyosan nem mindig ugyanabban formában lépnünk a szurkolóik elé.


Névjegykártyák

Youssef Sekour

Kora: 24 év

Állampolgársága: francia-marokkói

Magassága: 188 cm

Súlya: 80 kg

Posztja: védekező középpályás

Diósgyőri mezszáma: 59        

Fernando Miguel Fernandez

Kora: 32 év

Állampolgársága: spanyol

Magassága: 181 cm

Súlya: 76 kg

Posztja: támadó középpályás, támadó

Diósgyőri mezszáma: 20

Vági András

Kora: 23 év

Állampolgársága: magyar

Magassága: 173 cm

Súlya: 63 kg

Posztja: szélső védő

Diósgyőri mezszáma: 15

Bernardo Frizoni

Kora: 22 év

Állampolgársága: brazil

Magassága: 177 cm

Súlya: 75 kg

Posztja: baloldali védő, középpályás

Diósgyőri mezszáma: 75


Miskolc - A labdarúgó Ligakupa negyeddöntőjében szerdán este 6 órától a Videotont látja vendégül a Diósgyőri VTK.

Budapest, 2012. február 20., hétfő (MTI) - A DVTK labdarúgócsapata hétfőn hivatalosan bemutatta az átigazolási időszakban szerzett új játékosait: Youssef Sekourt, Vági Andrást, Fernando Fernandezt és Bernardo Frizonit.

Sajtótájékoztató keretében mutatták be a DVTK új szerzeményeit. Emellett a csapat vezetőedzője, Benczés Miklós vázolta a tavaszi szezon céljait.

A DVTK-nak a felnőtt csapathoz tartozó három játékosa nem utazott el a törökországi edzőtáborozásra, ahonnan pénteken érkezett haza a piros-fehérek 25 fős kerete. A létszám feletti Halgast, Menougongot és Pál Sz.-t érdeklődés esetén kölcsönadná a DVTK.

Még van hó a diósgyőri centerpályán, hétfőn takarítják le a maradékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!