Sport

2012.01.25. 16:05

Vízilabda Eb - A férfi csapat háza táján minden rendben

Jancsó Kornél, az MTI különtudósítója jelenti: Eindhoven, 2012. január 25., szerda (MTI) - A magyar férfi vízilabda-válogatott azzal, hogy csoportelsőként masírozott be az elődöntőbe a hollandiai Európa-bajnokságon, plusz szabadnapokat is nyert.

Jancsó Kornél, az MTI különtudósítója jelenti:

Eindhoven, 2012. január 25., szerda (MTI) - A magyar férfi vízilabda-válogatott azzal, hogy csoportelsőként masírozott be az elődöntőbe a hollandiai Európa-bajnokságon, plusz szabadnapokat is nyert.

 

Szerdán a négynapos pihenő közepéhez érkezett a gárda, amely hétfőn könnyed, edzésszámba menő meccsen páholta el a törököket, legközelebb pedig csak pénteken száll vízbe a görög-montenegrói mérkőzés győztesével - immár a döntőért.

"Okkal merül fel sokakban, hogy nem túl hosszú-e egy Eb-n ez a meccsnélküliség, amely hétfő, sőt tulajdonképpen érdemben már a szombati, görögök elleni találkozó óta tart" - válaszolt az MTI tudósítójának felvetésére Beck György csapatvezető, a Magyar Vízilabda Szövetség alelnöke. "Ilyenkor ugyanis tényleg nehéz fenntartani a motivációt és a küzdőszellemet csak edzésekkel. A magam részéről soknak találom a pihenőt, ennyi szerintem nem jó, magában hordja a harci tűz kialvásának veszélyét. De bízom benne, hogy Kemény Dénesnek sikerül ezt a gondot is megoldania, s kellőképpen inspirálni, felrázni a srácokat, amikor megint élesben kell majd játszani péntek este. Mert amúgy a csapat háza táján minden a legteljesebb rendben van."

A magyar válogatott mind az öt mérkőzését jó játékkal megnyerve jutott túl a csoportküzdelmeken, az alapszakasz legerősebb ellenfelei közül sem a világbajnok olaszok, sem a görögök nem tudták igazán nehéz próba elé állítani a társaságot.

"A csoportmeccseken nagyon nyugodtan, tényleg végig jól pólóztunk, eddig kivétel nélkül mindenki hozta az elvárhatót. Nagyjából összeállt a csapat, Kásás Tamás visszatérése is igen jót tett a csapatszellemnek, olykor már a medencebeli összekacsintások is mutatták, hogy minden rendben a vízben is. A fő cél persze a londoni olimpia, ám ehhez ez az Európa-bajnokság is jelentős állomás, fontos teszt, s azt mondhatom, ebben a válogatottban rengeteg érték és erő van, bármi lehet a vége."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!