Sport

2012.01.28. 20:52

Ünneplésre tartogatja a pezsgőt Martin Saluga

Az alapszakaszgyőztes HSC Csíkszereda otthonában elődöntőzik az MJJSE a Mol Ligában.

Az alapszakaszgyőztes HSC Csíkszereda otthonában elődöntőzik az MJJSE a Mol Ligában.

Még nem utazott olyan menetrend szerint Romániába (Erdélybe) a Jegesmedvék, mint most: a társaság korábban mindig reggeli időpontban szállt buszra, és indult a ,,szomszédba", viszont most pénteken este, 9 óra tájban vágott neki a csapat Csíkszeredának, ahol a sárga-feketék az idei Mol Liga elődöntő első két találkozóját vívják vasárnap és hétfőn (mindkét alkalommal – magyar idő szerint – 18 órakor kezdenek). Ennek oka az volt, hogy így Bonarék, mivel több időt töltenek a városban, teljes mértékben rákészülhetnek helyben a két nagyon fontos összecsapásra. Ahová a Ferencváros testén keresztül vezetett a miskolciak útja... A második, mindent eldöntő negyeddöntőn Martin Saluga volt az, aki a legjobb teljesítményt nyújtotta, amiért a klub egyik szponzorától pezsgőt kapott. Megitta már? – kérdeztük mindezt a szlovák támadótól.

– Dehogy! Még van rá bőven idő... Remélem, mi nyerjük a ligát, és akkor meg lesz a megfelelő alkalom... – válaszolta a Macik 18-as mezét viselő csatár.

Egy-egy is jó lenne

Az iglói születésű, 29 éves hokis már majdhogynem igazi ,,öreg bútordarabnak" számít a Népkertben, hiszen lassacskán két és fél szezont tud le az MJJSE alkalmazásában. Így aztán van viszonyítása alapja akár játékosok, akár maga a klub tekintetében.

– Ennyi idő alatt azt láttam és látom, hogy a klub minden évadban profibb lett – mondta Martin Saluga. – A csapat? Az is, a kettőt nem lehet elválasztani. Mindig érkeznek új, jó korongozók, de nem csak maga az állomány javult, változott hanem például maga a program, az edzések, a pihenések ideje...

Martin Salugáról talán kevesen tudják, hogy zsebében tudhat már egy Mol Liga elsőséget, ugyanis a 2008/2009-es kiírást az a HC Csíkszereda nyerte (legyőzve a helyi rivális SC Csíkszeredát), amelynek a felvidéki légiós is tagja volt.

– Nagyon jó érzés volt ünnepelni a családdal, a szurkolókkal, mindenkivel, nagy partit csaptunk... – ismerte be a miskolci közönség egyik kedvence, aki Csíkszeredában sok ismerőssel fog kezelni, merthogy az akkori HC keretének csaknem fele ott van a jelenlegi HSC-ben. Amelyet mivel lehetne megfogni? – faggattuk minderről még Martin Salugát.

– Fel kell vállalnunk, bele kell mennünk abba a fizikai csatába, abba a játékba, ami a Csíkszereda jellemzője. Alap a jó védekezés, aztán bízom benne, hogy elől minél több helyzetet ki tudunk használni. Azzal, hogy nemrég hozzánk igazolt Svasznek Bence és Nagy Gergő, szélesebb lett a repertoárunk, a variációs lehetőségek nagyobb száma sokat jelenthet egy ilyen csatában. Úgy megyünk, hogy nyerjük meg mindkét mérkőzést, de ha 1-1-gyel jöhetünk majd haza, akkor sem leszünk szomorúak.

ÉM-MI


HSC-MJJSE: korábban

2011.09.30: Miskolci JJSE - HSC Csíkszereda 2-3 (0-0, 2-3, 0-0)

2011.10.14: HSC Csíkszereda - Miskolci JJSE 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)

2011.10.31: Miskolci JJSE - HSC Csíkszereda 1-3 (0-0, 1-2, 0-1)

2011.11.18: HSC Csíkszereda - Miskolci JJSE 4-2 (0-0, 3-1, 1-1)

2012.01.13: Miskolci JJSE - HSC Csíkszereda 4-3 (1-2, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0) – büntetőkkel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!