Sport

2012.01.16. 18:10

Piros-fehér-zöldben Újvidék

Vasárnap a házigazda szerb válogatott győzelemmel mutatkozott be az idei férfi kézilabda Európa-bajnokságon, de legalább ekkora érdeklődés kíséri a helyszínen a magyar együttes nyitó mérkőzését.

Vasárnap a házigazda szerb válogatott győzelemmel mutatkozott be az idei férfi kézilabda Európa-bajnokságon, de legalább ekkora érdeklődés kíséri a helyszínen a magyar együttes nyitó mérkőzését.

Újvidékre egyes becslések szerint legalább hatezer honfitársunk érkezik, hogy az első csoportmeccsen biztassa Mocsai Lajos együttesét. Az újvidéki Spens Arena környékén már a kora délutáni órákban is rengeteg magyarral lehetett találkozni. Az alkoholtilalom ellenére mindenki jókedvűen, és az esti meccs szempontjából bizakodva érkezett a városba.

A továbbjutás szempontjából kulcsmeccsnek számít az oroszok elleni összecsapás. Mai ellenfelünk azonban még nem harcolta ki az olimpiai kvalifikáción való részvételt, ami egy fokkal nehezíti majd Iváncsikék dolgát. A magyar válogatott 18 fős keretéből a kapus Tatai Péter, a beállós Szöllősi Szabolcs és szélső Vadkerti Attila marad ki a mai napon, az Európa-bajnokságon ugyanis egy mérkőzésre 15 játékost nevezhet a szakmai stáb.

A Chekhovskie-ra épülnek

Az oroszoknál a csapatlista eléggé egyhangú: a 15-ből 13-an a Bajnokok-ligájában edződő Chekhovskie Medvedi gárdájából kerültek be a nemzeti csapatba, rajtuk kívül a barcelonai Igropulo és a szentpétervári Atman léphet pályára ma este.

Rendkívül szoros és kiélezett csatára lehet számítani az Eb első csoportmeccsén, ám a magyar együttes kellő önbizalommal várja nyitányt. Az elmúlt szűk egy hónapban ugyanis a felkészülési tornákon és mérkőzéseken egyre javuló formát nyújtott az együttes. Ennek a felfelé ívelő görbének azonban az előttünk álló két hétben kell csúcsosodnia. Egy jó rajt pedig hatalmasat lendítene a továbbiakban, hiszen ne feledjük, hogy szerdán a spanyolok, pénteken pedig a franciák várnak a magyar válogatottra.

A legutóbbi világbajnokság bronzérmese és a címvédő egymás ellen kezdi a szerbiai Európa-bajnokságot. Újvidéken 18.15-től a francia – spanyol meccsel kezdődik a mai program. 20.15-től pedig jön a magyar-orosz, vélhetően 6000 piros-fehér-zöldbe öltözött fanatikus biztatása mellett.

Marosréti Ervin, Újvidék | Fotó: Teremy Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!