Sport

2012.01.04. 16:54

NB I-es női futsal bajnokság: A bajnok elleni meccsből nem lesz semmi

Miskolc - A Vesta már nem jelent veszély a Vénuszra.

Miskolc - A Vesta már nem jelent veszély a Vénuszra.

A Miskolci Szabadidőközpont-Vénusz NB I-es női futsal csapata a versenykiírás szerint idei első bajnokiját a jövő héten szombaton, a bajnoki címvédő Vesta otthonában, Székesfehérváron játszotta volna. A feltételes mód azért indokolt, mert ezt a meccset sem január 14-én, sem máskor nem fogják lejátszani. Ugyanis a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága még az elmúlt év december 13-án megtartott ülésén úgy határozott, hogy ,,az Alba Vesta SE sportszervezet női NB I-es és NB II-es futsal bajnokságban, illetve a női futsal Magyar Kupában résztvevő csapatait, mivel ellene jogerős felszámolási eljárás indult, a bajnokságokból, illetve a kupából 2012. június 30-ig kizárja.” Ez a határozat, mivel a székesfehérvári sportszervezet nem adott be fellebbezést, december 28-án jogerőssé vált, és a mai napon megszületett az ezzel kapcsolatos versenybizottsági döntés is, amely alapján a Vestát az utolsó helyre sorolták a 10 csapatos bajnokságban.

Ez egyben azt is jelenti, hogy az NB I-es női futsal bajnokságban kilenc fordulót követően száz százalékos teljesítménnyel az élen álló Miskolci Szabadidőközpont-Vénusz csapata idei első bajnokiját, a 11. forduló keretében, január 21-én, 14.30-tól hazai környezetben, a miskolci városi sportcsarnokban játssza, az MVFC Berettyóújfalu gárdája ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!