Sport

2012.01.25. 19:58

MKC: nem sikerült a főpróba

A mezőkövesdi sportcsarnokban szerdán rendezték a Marton János nemzetközi férfi kézilabda emléktornát.

A mezőkövesdi sportcsarnokban szerdán rendezték a Marton János nemzetközi férfi kézilabda emléktornát.A szervezők a házigazda MKC mellett egy magyar és két szlovák élvonalbeli együttest hívtak meg, s ez önmagában is garantálta a magas színvonalat. A bennmaradásról álmodozó kövesdiek délelőtt Michalovce együttesével találkoztak és természetesen győzni akartak, hogy aztán a döntőt is megnyerjék - ebből azonban nem lett semmi.

Büntetőkkel kikaptak

- A nagymihályiak nagy játékerőt képviselnek, több ukrán légiósuk is van - mondta Buday Ferenc, az MKC vezetőedzője. - Velük szemben arra alapoztam optimizmusomat, hogy idősebb játékosokkal rendelkeznek, aztán itthon vagyunk, ráadásul az egri Dobó Kupán jól játszottunk, szóval biztos voltam a sikerben. A rendes játékidő letelte utáni ikszet a büntetők követték, ebben alulmaradtunk, amit sajnálok. Irányítóink nem azt nyújtották, amit vártam, átlövőink is adósaim maradtak, ráadásul pedig sok technikai hibát követtünk el, sőt négygólos vezetésünknél 7-est hibáztunk.

Tragédia persze nem történt, mivel a különböző játékelemek gyakorlására helyeztük a hangsúlyt, a vereségbe nem betegedtünk bele. A közelmúltban igazolt Melus és Gamrat beépítésével jól haladunk, a brazil Rossonit még sokszor próbálgatnunk kell.

A harmadik helyért vívott meccsen ugyancsak hetesek döntöttek és ekkor már az MKC örülhetett, így a hazaiaké lett a képzeletbeli dobogó harmadik foka.

Arra a kérdésre, hogy a kávéországból érkezett sokszoros junior válogatott Rossonit mikor igazolják le, Bécsi János nem tudott egyértelmű válasszal szolgálni.

- Bőven akad papírmunka, így valószínű, hogy a jövő szombati, FTC-Pler elleni idegenbeli bajnoki találkozónkon még nem küldhetjük pályára a csaknem kétméteres beállóst - jegyezte meg a technikai vezető.

Maradnak az NB I-ben

A tornán rövid közvélemény-kutatást is végeztünk, arra kerestük a választ, hogy miképpen ítélik meg bennmaradási esélyeiket a piros-fehérek? Nos, magabiztos emberekbe ,,botlottunk", hiszen Holdoner István, az MKC elnöke, Vasas László ügyvezető alelnök és Fekete László csapatkapitány egyaránt megjósolta, hogy az MKC ősztől is az élvonalban kezdi majd szereplését.

- Nem félünk a jövőtől! - közölte a kisdöntő után Fekete László. - Egyre jobban összeállunk, az új fiúk is beilleszkedtek, vagyis melléfognak azok, akik minket temetnek.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC - Michalovce (szlovákiai I. ligás) 34-35 (20-17, 30-30), büntetőkkel

Ld.: Bécsi (6), Gamrat (5), Rossoni (4), ill. Urban (12), Pylypenko (5).

Tatran Presov (szlovákiai I. ligás) - Kecskeméti KSE 35-29 (17-16)

Ld.: Kopco (8), Antl (5), ill. Vancsics (6), Szabó P., Varsandán (5-5).

A 3. helyért: Mezőkövesdi KC - Kecskeméti KSE 35-34 (13-18, 32-32), büntetőkkel

Ld.: Fekete, Németh T. (6-6), Bécsi (5), ill. Szabó P. (8), Vancsics (7).

Az 1. helyért: Tatran Presov - Michalovce 46-28 (21-12).

Ld.: Antl, Mazár (7-7), ill. Babjak (7).

Különdíjasok, gólkirály: Rodo Antl (Tatran Presov) 12 góllal. A legjobb mezőnyjátékos: Bécsi János (Mezőkövesdi KC). A legjobb kapus: Maros Kolpak (Michalovce).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!