Sport

2012.01.04. 09:46

Forma 1: mit kívánjunk a 2012-es szezonra?

Budapest - Minden bizonnyal az összes Formula-1-es rajongónak megvan a saját kívánsága az idei szezonra, hogy például a kedvenc pilótája, vagy csapata nyerje meg az idei bajnokságot.

Budapest - Minden bizonnyal az összes Formula-1-es rajongónak megvan a saját kívánsága az idei szezonra, hogy például a kedvenc pilótája, vagy csapata nyerje meg az idei bajnokságot.

A PlanetF1 - írja a formula.hu - azonban most elkészítette a saját kívánságlistáját, ahol elsősorban „reális” és a Formula-1 érdekeit szolgáló kívánságokat próbáltak összegyűjteni egy minden eddiginél jobb 2012-es szezon érdekében.

1. Robert Kubica legalább ideiglenesen térjen vissza idén a Formula-1-be, mielőtt 2013-ban már egy teljes szezont futva megmutatja az igazi képességeit.

2. Michael Schumacher álljon fel végre a dobogóra.

3. Az austini Amerikai Nagydíj kerüljön megrendezésre és legyen sikeres.

4. A Williams csapat szerezzen pontot az első 5 futamon (ők mindig gyengén kezdik az évet, így ha az megvalósul, akkor a szezon többi részében már valahogy elboldogulnak).

5. Felipe Massa saját tempója alapján nyerjen egy futamot, ha lehet az első öt futamon, de a legjobb az lenne, ha már a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat megnyerné.

6. A Koreai Nagydíjon nőjön a látogatottság, és fejlesszék a pálya környékét, különben nem sok jövőjük lesz a Formula-1-ben. De a legjobb az lenne, ha az egyik koreai autógyár állna be a futam mögé támogatónak.

7. Jean-Eric Vergne egy szenzációs szezont teljesítsen. A Toro Rossónak és a franciáknak is jó lenne végre már egy új francia klasszis.

8. Mark Webber legyen képes komolyan megszorongatni csapattársát, Sebastian Vettelt. Jót tenne az F1-nek, ha visszatérne a 2010-es puskaporos hangulat a Red Bullhoz.

9. Valenciába, a Magyar Nagydíjra, Szingapúrba és Kanadába esős versenyt kérnénk.

10. 2011-ben a szezon első két futamának kivételével mindössze 5 pilóta - Mark Webber, Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Lewis Hamilton és Jenson Button - osztozott a dobogós helyeken. 2012-ben a 60 dobogós helyezésen legalább 12 pilóta osztozzon!

11. A Red Bull RB8-as ne legyen egy osztállyal a mezőny fölött!

12. Az Indiai Nagydíj szervezői vegyenek egy utcaseprő teherautót és legalább egyszer menjenek körbe vele a pályán.

13. Lewis Hamilton senkivel se ütközzön a 2012-es szezonban és egyszer se bosszantsa fel a stewardokat.

14. A Caterham verje meg a Lotust.

15. A Monacói Nagydíj szervezői vigyék egy kicsit messzebbre a szalagkorlátot az alagút végén.

16. A Pirelli gyártson egy olyan gumit, ami szenzációs az időmérő edzésen, de a futamon csak 6-7 kört bír, hogy így okozzanak még nagyobb fejfájást a Q3-ba bejutó pilótáknak.

17. A világbajnokság az utolsó futamon dőljön el.

18. A Ferrari találjon már végre egy új főszponzort a nagy amerikai dohánygyár helyett.

19. Kimi Raikkönen szenzációsan térjen vissza, hogy mindenki felismerje, mennyire is hiányzott ő a mezőnyből. És ha lehet Rubens Barrichelló is kapjon szerződést az idei évre.

20. A Bahreini Nagydíjat töröljék már végre a helyét pedig a csodás 8-as kanyarral rendelkező isztambuli pálya vegye át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!