Sport

2012.01.16. 07:48

Férfi kézilabda Eb - Tizenöt játékost nevezett be Mocsai

Újvidék, 2012. január 15., vasárnap (MTI) - Tizenöt játékossal kezdi meg szereplését a szerbiai férfi kézilabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott.

Újvidék, 2012. január 15., vasárnap (MTI) - Tizenöt játékossal kezdi meg szereplését a szerbiai férfi kézilabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott.

A küldöttségtől kapott tájékoztatás szerint Mocsai Lajos szövetségi kapitány vasárnap este kijelölte azt a keretet, amelynek tagjai hétfőn pályára léphetnek az Oroszország elleni nyitányon. A szabályok értelmében a csoportkör végéig még egy főt benevezhet a magyar csapat.

A 18 fős keretből, amely Újvidékre utazott, a kapus Tatai Péter, a beálló Szöllősi Szabolcs és a balszélső Vadkerti Attila maradt ki.

"Két alternatívánk kínálkozott az oroszok ellen pályára lépő keret kijelölésére. - mondta Mocsai. - Az egyik, hogy 16 fős keretet nevezünk be, ez esetben a csoportkör végéig már nem tudunk módosítani; a másik pedig, hogy 15 főt nevezünk, elsősorban az oroszok elleni mérkőzéshez igazítva a keretet, és a későbbiekben egy kapust vagy egy mezőnyjátékost benevezünk a csoportkör során. Végül 15 játékost neveztünk be, szem előtt tartva, hogy az oroszok nagy tömegű, magas beállókkal és átlövőkkel rendelkeznek. Nagy küzdelem várható ezeken a posztokon, így a belső védelem megerősítése rendkívül fontos. Laluska Balázs, Schuch Timuzsin és Ilyés Ferenc a belső posztokon védekezésben kulcsszerepet kap, a világversenyen újonc Ancsin Gábor léphet itt még be, Császár Gábor és Nagy Kornél pedig irányítóként szerepel. A legnagyobb repertoárral a jobbátlövő poszton rendelkezünk, de ez szükséges is az oroszok nagyon nyitott, valamint zártabb, zavaró 3-2-1-es, illetve rendkívül masszív hatos falas védekezése ellen, hiszen a balkezeseinkkel erre fel tudunk készülni. Kapusposzton Fazekas Nándor nagy nemzetközi rutinnal rendelkezik, a nagy mérkőzéseken extra teljesítményt nyújthat, mellette a jó formában lévő Mikler Roland került a keretbe, noha Tatai Péter is jó formát mutatott eddig. A csoportkör után két cserelehetőségre van mód, remélem, élni tudunk vele, hiszen ez azt jelentené, hogy a középdöntőben is lesz három mérkőzésünk."

A magyar válogatott:

kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém KC), Mikler Roland (Pick Szeged)

jobbszélsők: Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex KC), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém KC)

jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Krivokapics Milorad (Cimos Koper, szlovén), Laluska Balázs (MKB Veszprém KC), Mocsai Tamás (SG Flensburg, német)

irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém KC), Nagy Kornél (Dunkerque HB, francia)

beállók: Schuch Timuzsin (MKB Veszprém KC), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)

balátlövők: Ilyés Ferenc (MKB Veszprém KC), Putics Barna (VfL Gummersbach, német)

balszélső: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém KC)

A C csoportban szereplő magyar együttes hétfőn kezdi meg Eb-szereplését az orosz válogatott ellen, szerdán a vb-bronzérmes spanyolok, pénteken pedig az olimpiai, világ- és Európa-bajnok franciák következnek.

A kvartettekből az első három jut a középdöntőbe.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!