Sport

2011.12.04. 17:27

Több mint 850 ezer forint gyűlt össze az Orosz László-emlékmeccsen

Több mint 850 ezer forint gyűlt össze az Orosz László-emlékmeccsen Budapest, 2011. december 4.

Több mint 850 ezer forint gyűlt össze az Orosz László-emlékmeccsen

Budapest, 2011. december 4., vasárnap (MTI) - Több mint 850 ezer forint gyűlt össze azon a jótékonysági mérkőzésen, amelyet vasárnap rendeztek Orosz László, a májusban elhunyt, 248-szoros válogatott kosárlabdázó emlékére.

A Dózsa György úti Honvéd-csarnokban, több száz néző előtt lejátszott találkozón az akkori Danone-Honvéd csapott össze a 90-es évek válogatottjával, és pályára lépett többek között a fővárosi klub együttesében Boros Zoltán és Dávid Kornél, illetve a nemzeti együttesben Gulyás Róbert és Góbi Henrik is. A kezdés előtt a közönség megtekintett egy rövid összeállítást az óriás kivetítőn a Benőnek becézett néhai kosarasról.

A helyszínen adományokat gyűjtöttek Orosz László gyermekeinek támogatására, akik pályára is léptek a - némi "rásegítéssel" - 96-96-os döntetlennel zárult meccsen. A csarnokban 793 100 forint gyűlt össze, ehhez járult még telefonon egy 60 ezer forintos felajánlás, így a végösszeg meghaladta a 850 ezer forintot.

A Szolnokkal és a Honvéddal is bajnoki címet szerzett center 40 évesen, önkezével vetett véget életének. Május végén tűnt el Sopron környékén, holttestét szeptemberben találták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!