Sport

2011.11.15. 15:21

Remek helyezések az aerobik Eb-n

Bukarest, Debrecen - Hegyi Dóra nagyszerű eredménnyel lepte meg a szakembereket és a szurkolókat.

Bukarest, Debrecen - Hegyi Dóra nagyszerű eredménnyel lepte meg a szakembereket és a szurkolókat.

Érmet ugyan nem szerzett, de számos jó helyezéssel tért haza a magyar aerobik-válogatott a bukaresti Európa-bajnokságról. A debreceni Flex-HD sportolói pedig igazán kitettek magukért, hiszen valamennyi számban a döntőbe jutottak.

A fináléban

A hajdúságiak üdvöskéje, Hegyi Dóra kiemelkedően teljesített a felnőttek mezőnyében, döntőbe jutott, és hatodikként zárt a női egyéni indulók erős mezőnyében. Hegyi a csoport tagjaként is finalista volt, és ebben a számban a hetedik helyet szerezte meg Bakó Anett, Bucsánszki Linda, Holp Rebeka, Lendvay Dóra és Szörényi Ágota társaságában. A felnőtt trióknál is volt magyar döntős, a Bakó Anett, Nagy Dorina, Szörényi Ágota hármas hetedik lett.

Junior sikerek

A felnőttek mellett a juniorok is versenyeztek a romániai kontinensviadalon. Nem sokkal maradt le az éremről a Balogh Réka, Deák Anna, Hagymási Alexandra, Kovács Vivien, Molnár Noémi, Nagy Barbara csoport, mely másodikként jutott a döntőbe, ahol végül a negyedik helyen zárt. A triók küzdelmében a Balogh Réka, Deák Anna, Hagymási Alexandra debreceni egység a hetedik helyet szerezte meg. Egyéniben a szintén flexes Molnár Noémi a 8. helyen fejezte be a versenyt.

A 2013-as Világjátékokra ezen az Európa-bajnokságon nem osztottak kvótát, a jövő évi világbajnokságon lehet kvalifikálni az olimpián kívüli sportágak közös versenyére.

Nem várt eredmény

– Az esélylatolgatáskor abban reménykedtünk, hogy a döntőbe, azaz a legjobb nyolc közé juthatok, de csak akkor, ha önmagamhoz képest is nagyon jó gyakorlattal rukkolok elő. Szerencsére minden klappolt, a 6. helyen kvalifikáltam magam a fináléba, ami már magában felemelő érzés volt. A legjobbak között nem hibáztam, így megtartottam a 6. helyet, ami a felnőtt eredménylistámon az eddigi legjobb produkció – nyilatkozta a Naplónak a mindössze 20 esztendős Hegyi Dóra a siker után.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!