Sport

2011.11.07. 14:43

Magyar válogatott - Méltóképpen szeretne búcsúzni Alberttől a csapat

Budapest, 2011. november 7., hétfő (MTI) - A magyar labdarúgó-válogatott méltóképpen szeretne búcsúzni Albert Flóriántól, a Ferencváros október 30-án éjjel elhunyt aranylabdás játékosától, az ő emlékére rendezik meg pénteken a Puskás Ferenc Stadionban a Liechtenstein elleni barátságos mérkőzést.

Budapest, 2011. november 7., hétfő (MTI) - A magyar labdarúgó-válogatott méltóképpen szeretne búcsúzni Albert Flóriántól, a Ferencváros október 30-án éjjel elhunyt aranylabdás játékosától, az ő emlékére rendezik meg pénteken a Puskás Ferenc Stadionban a Liechtenstein elleni barátságos mérkőzést.

 

"Nagyon sajnálom, hogy eltávozott közülünk, igazi példakép, nagyszerű ember volt - mondta az MTI-nek hétfőn a telki edzőközpontban Gera Zoltán csapatkapitány. - Sokat találkoztam vele, még akkor, amikor a Ferencvárosban futballoztam, mindig jó tanácsokkal látott el. Nagy fájdalom ez nekem és a futballtársadalomnak, szeretnénk az emlékére egy jó mérkőzést játszani pénteken."

A West Browich Albion légiósa legutóbb március 29-én a hollandok otthonában elszenvedett 5-3-as vereség alkalmával játszott a válogatottban, míg klubjában, sérülése miatt közel fél éves kihagyást követően most szombaton, az Arsenal stadionjában debütált újra.

"Talán nem volt a legszerencsésebb éppen az Arsenal ellen visszatérni, ugyanis ott még akkor is nehéz dolgom lett volna, ha teljesen százszázalékos állapotban, és folyamatos játékban vagyok. Ugyanakkor úgy érzem, jelen pillanatban egyedül a meccshiány az, amivel küszködök, a finom mozgásokat kell még visszanyernem, de remélem, ezek már a pénteki összecsapáson visszajönnek" - mondta Gera, aki hozzátette, jó döntést hozott, amikor nyáron a Fulhamtől éppen korábbi klubjába tért vissza:

"Nagyon sokat fejlődött a klub és a csapat egyaránt. Sok jó játékosunk van. Célunk egyelőre a biztos bennmaradás, de úgy gondolom, akár 8-10 együttesnek is lehetnek majd a végén kiesési gondja, így nagyon kiélezett helyzetre számítok."

Szintén régen szerepelt a válogatottban Tőzsér Dániel, igaz, a Genk támadója folyamatosan - és eredményesen - játszik klubjában, ám eddig még nem juthatott szóhoz Egervári Sándornál:

"Elég hosszú idő telt el azóta, hogy normális meghívóval itt lehettem a válogatottban, nem csak amolyan vésztartalékként - nyilatkozta a 18-szoros válogatott futballista, akit a múlt heti, Chelsea elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést követően André Villas-Boas, a londoniak mestere is dicsért. "Volt egy kis összevisszaság mostanában, három mérkőzésen is belső védőt játszottam, de azóta már megbeszéltük az edzőmmel, hogy jobb lesz nekem az eredeti posztomon, azaz a középpályán" - tette hozzá Tőzsér, aki a válogatottban is ebben a szerepkörben szeretné bebizonyítani, hogy helye van a csapatban.

A korábbi Ferencváros-játékos Albert Flóriánról is megemlékezett:

"Flóri bácsi nem csak a Ferencváros-érzelmű játékosoknak, hanem minden magyar embernek legenda, egy igazi példakép volt. Az ő tiszteletére egy nagyon jó mérkőzést szeretnék játszani pénteken."

Sokat hagyott ki Dzsudzsák Balázs, az Anzsi Mahacskala szélsője is, aki kulcscsonttörés miatt kényszerült a pálya szélére:

"Szerencsére már teljes értékű munkát végzek és nem érzek semmiféle fájdalmat. Személy szerint most nekem is jól jön ez a két meccs, de a válogatottnak is fontos abból a szempontból, hogy ne essünk ki a ritmusból."

A dagesztáni klub játékosa is méltóképpen búcsúzna a hetvenévesen elhunyt Császárról:

"Sajnos, nekem nem adódott meg a lehetőség, hogy személyesen ismerjem őt. Jobban örülnék neki, hogy ha a pénteki meccset is még személyesen láthatná. Remélem, hogy megtelik a stadion, ezzel is tisztelegve egy olyan legenda előtt, aki mindent megtett a magyar labdarúgásért."

A magyarok pénteken 18 órától a Puskás Ferenc Stadionban Liechtensteint fogadják - ezt a mérkőzést eredetileg Székesfehérváron rendezték volna, de az magyar szövetség (MLSZ) úgy döntött, Albert Flórián emlékére a Puskás Stadionban lesz a meccs. Négy nappal később Lengyelországban vendégeskedik Egervári Sándor csapata, idei utolsó összecsapásán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!